avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate acorda concediu fara plata din initiativa angajatorului, in situatia in care pe o anumita perioada de timp societatea isi suspenda temporar activitatea....de exemplu in perioada sarbatorilor de iarna ( intre Craciun si Revelion ) sau in preajma celor Pascale. Daca in acele perioade se decide acordarea catorva zile libere angajatilor, deci nu se lucreaza ( dar ptr. a nu afecta concediile de odihna ale acestora, se hotaraste trecerea lor in concediu fara plata ) mai este necesara cererea semnata de angajat ? Este neaparat nevoie de acordul acestuia, chiar daca decizia zilelor libere a fost a angajatorului, iar angajatii au considerat ca binevenita acea mini-vacanta ?
Cum este legal ? Cum trebuie procedat in asemenea situatii ? De asemenea, care este modalitatea legala de pontare a zilelor libere fara sa afecteze vechimea in munca si fara sa fie neaparat nevoie de cerere din partea angajatului ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:34, 14 Ianuarie 2011
Este neaparat nevoie de cerere din partea angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatorile crestine la minoritati (zile libere) spiridon vasilica spiridon vasilica Buna seara! Iata o problema a carei rezolvare n'o stiu: Ea,sotia-romanca; el ,sotul- lipovean (deci cu sarbatorile religioase ca la noi, dar pe vechi). Ea ... (vezi toată discuția)
Program vizita revelion listan listan Buna ziua, Programul de vizita stabilit de tribunal in urma divortului contine si paragraful de mai jos. Doresc sa stiu cand ar trebui sa duc copilul la ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pe perioada vacantei Patience Patience Buna ziua, Cum se procedeaza corect daca societatea doreste ca activitatea sa fie suspendata pe o perioada data, de exemplu pentru vacanta de ... (vezi toată discuția)