avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumpar o firma fara activitate,ce trebuie sa stiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumpar o firma fara activitate,ce trebuie sa stiu despre o astfel de cumparare?

Cu respect va rog sa acordati atentie si acestei probleme.Vreau sa cumpar o firma existenta deja,dar fara activitate,ce trebuie sa fac?Ce implica o astfel de achizitie pt a fi legal totul in ordine?Va multumesc.
andi avram a scris:

Cu respect va rog sa acordati atentie si acestei probleme.Vreau sa cumpar o firma existenta deja,dar fara activitate,ce trebuie sa fac?Ce implica o astfel de achizitie pt a fi legal totul in ordine?Va multumesc.


Din punctul meu de vedere nu cumparati societatea, nu va complicati.#-o
Faceti o societate noua, este cel mai bine si fara prea multe batai de cap.#-o:yeah:
In modul foarte serios.Nu stim de ce v-ati complica sa cumparati o firma, cand costul unei firme "virgine", este ,sau poate fi mult mai mic decat costul pe care-l platiti pe aceasta.
Daca ne spuneti cat ati platit,va spunem cat va costa infiintarea unei firme noi.;)
Sugestie.Nu va complicati !Si daca deja doi v-au spus acelas lucru,.....................trageti singur concluzia.
Probabil ca aveti motivele dvs. sa cumparati acea societate - banuiesc ca doriti un credit la banca si vi s-a spus ca nu se crediteaza decat firmele cu minim x ani vechime.
Dar asa cum vi s-a raspuns, riscurile sunt mari - firmele nu-si sisteaza activitatea fara sa aiba probleme. Daca firma nu a avut niciodata activitate - si are bilant care atesta acest fapt - de la infiintare pana la zi inclusiv, ar mai fi o sansa...atentie la actele contabile, verificati cu datele inregistrate la organele financiare si la ORC ( si acolo se depune obligatoriu o copie dupa bilantul contabil al firmelor si cu o taxa modica obtineti o copie pe care o puteti compara cu ce va prezinta vanzatorii).
E des intalnit in practica - firme inglodate de fapt in datorii, care se vand de catre asociati inainte de intra in faliment, unor creduli care semneaza tot fara sa verifice.
Daca insistati sa cumparati firma, verificati atat actele contabile, cat si eventualele credite ale acestei societati - pe www.aegrm.ro verificati daca aer gajuri inregistrate - pagina e deschisa accesului publicului; incercati de asemenea sa obtineti o verificare in CRB a societatii.
Solicitati un act constatator de la ORC prin care sa vedeti cine sunt asociatii/ actionarii, cine reprezinta in mod legal societatea, obiectul principal e activitate, incercati sa accesati site ul agentia nationale de adminitrare fiscala si vedeti cind a depus ultimul bilant contabil, inainte sa fie fara activitate . Dar e chiar o incurcatura fara rosyt sa cumperi o firma astfel.

Alte discuții în legătură

Cumpar srl eu_inginer eu_inginer cumpar srl, fara activitate cu actele la zi si fara datorii la bugetul de stat sau local si catre terti, bilant pe profit ... accept variante (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)
Inchidere temporara activitate iclaudia19 iclaudia19 buna seara, ce trebuie sa fac daca doresc ca o perioada sa inchid activitatea unei firme? impozitele se mai platesc? (vezi toată discuția)