avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract prestare servicii tehnice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract prestare servicii tehnice

Am incheiat un contract prin care se achizitioneaza de un SRL un mijloc fix impreuna cu toate accesoriile corespunzatoare. Echipamentul nu a fost inca livrat dar am primit o factura fiscala din partea celor care urmeaza sa ne dea echipamentul de prestare servicii tehnice si livrare echipament si suma totala. Intrebarea mea este cum inregistrez aceasta factura? Pe cont de servicii? dar mijlocul fix cum va fi inregistrat in contabilitate atunci cand va ajunge in posesia noastra?
Nu sunteti explicit !!! Prestarile de servicii sunt altele prestari decat cele de montare a mijlocului fix ? Conteaza foarte mult !
Daca DA, inregistrati cum a indicat distinsa colega.=D>
Daca NU, se adauga la valoarea mil. fix in 21..., conform prevederilor art.105 din ORDIN nr. 3.055 din 29 octombrie 2009.

105. - (1) O imobilizare corporală recunoscută ca activ trebuie evaluată iniţial la costul său determinat potrivit regulilor de evaluare din prezentele reglementări, în funcţie de modalitatea de intrare în entitate.
(2) Exemple de costuri care se efectuează în legătură cu construcţia unei imobilizări corporale, direct atribuibile acesteia, sunt:
a) costurile reprezentând salariile angajaţilor, contribuţiile legale şi alte cheltuieli legate de acestea, care rezultă direct din construcţia imobilizării corporale;
b) cheltuieli materiale;
c) costurile de amenajare a amplasamentului;
d) costurile iniţiale de livrare şi manipulare;
e) costurile de instalare şi asamblare;
f) cheltuieli de proiectare şi pentru obţinerea autorizaţiilor;
g) costurile de testare a funcţionării corecte a activului, după deducerea încasărilor nete provenite din vânzarea elementelor produse în timpul aducerii activului la amplasamentul şi condiţia de funcţionare (cum ar fi eşantioanele produse la testarea echipamentului);
h) onorariile profesionale plătite avocaţilor şi experţilor etc.
(3) În cazul în care o clădire este demolată pentru a fi construită o alta, cheltuielile cu demolarea sunt recunoscute după natura lor, fără a fi considerate costuri de amenajare a amplasamentului. Acelaşi tratament contabil se aplică şi cheltuielilor reprezentând valoarea neamortizată a clădirii demolate.
(4) În costul unei imobilizări corporale sunt incluse şi costurile estimate iniţial cu demontarea şi mutarea acesteia la scoaterea din funcţiune, precum şi cu restaurarea amplasamentului pe care este poziţionată imobilizarea, atunci când aceste sume pot fi estimate credibil şi entitatea are o obligaţie legată de demontare, mutare a imobilizării corporale şi de refacere a amplasamentului.
(5) Costurile estimate cu demontarea şi mutarea imobilizării corporale, precum şi cele cu restaurarea amplasamentului se recunosc în valoarea acesteia, în corespondenţă cu un cont de provizioane (contul 1513 "Provizioane pentru dezafectare imobilizări corporale şi alte acţiuni similare legate de acestea").
Factura este doar de Prestare servicii tehnice si livrare echipament. Literalmente, asta scrie pe factura: Prestare servicii tehnice si livrare echipament. Logic mi se pare si mie sa o trec pe 628 dar in momentul in care voi avea echipamentul propriu-zis ce voi face?
Denaturati cheltuielile ! Inregistrati conform contractului si devizului !!!!!
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters178043, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la un proiect pe fonduri nerambursabile florip florip Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In cadrul unui program cu fonduri ramsursabile 10%, am cheltuieli pentru realizarea ... (vezi toată discuția)