avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunicul sotiei a decedat. Nu a fost dezbatuta succesiunea. Apoi a murit sotia mea. Succesiunea pentru sotia mea a fost dezbatuta. Apoi a murit si bunica sotiei. Eu am calitate de mostenitor pentru bunicii sotiei ?

De precizat: bunicul sotiei a decedat inainte de casatoria mea.
dvs o mosteniti pe sotie, aveti dreptul la 1/4 din ce a avut dansa. pt ca a murit dupa bunic, mosteniti o cota din ce a mostenit dansa de la acesta. din ce a apartinut bunicii, nu
Calitate de mostenitor nu aveti dupa niciunul, dar aveti drept la mostenire dupa sotie care include si mostenirea sa dupa bunic.
Ati declarat notarului si despre drepturile succesorale ale sotiei la dezbaterea succesiunii dupa aceasta?
se poate face si ulterior un certificat de mostenitor suplimentar, daca nu sunt incluse bunurile in primul certifcat al defunctei dumneavoastre sotii!
dvs nu aveti vocatie succesorala pt averea bunicilor sotiei daca aceasta a decedat inaintea lor.
bunicul a decedat inaintea sotiei, deci veti mosteni o cota din masa succesorala pe care sotia a mostenit-o de la bunicul ei!

Alte discuții în legătură

Cine vine la mostenire? am_vintila am_vintila As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorală. se poate face cu procură și doar pe o parte din bunuri? Pavel_gearba@yahoo.com Pavel_gearba@yahoo.com Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cubcateva lamuriri: Am depus la notar un dosar cu dezbatere succesorala pentru bunurile de pe titlul e proprietate ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)