avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesorală. Se poate face cu procură și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesorală. Se poate face cu procură și doar pe o parte din bunuri?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cubcateva lamuriri:
Am depus la notar un dosar cu dezbatere succesorala pentru bunurile de pe titlul e proprietate care a apartinut bunicului, decedat în 2003.
S-a scos un certificat cu calitatea de moștenitori unde sunt trecuți soția acestuia si cei 5 copii. In 2009 unul dintre copii ,respectiv mama mea,a decedat.
Intrebarile sunt următoarele :
1. Daca există acel certif. Cu calitate a de mostenitor , eu fiind in străinătate iar mama mea decedata, trebuie sa fac o procura sa ma reprezinte cineva din tara pentru dezbaterea bunurilor care a apartinut bunicului.? Mentionez ca de pe urma defunctei au rămas 3 copii si sotul acesteia care au recunoscut si vor sa participe la dezbaterea moștenirii acesteia din urma existând un certif. De calitate de mostenitor pt bunurile defunctei.
2. Se poate face dezbaterea bunurilor partial? Adică pe titlul de proprietate al bunicului exista o parcelă de pământ care este in litigiu,
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Pavel_gearba@yahoo.com , utilizator 19:27, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da. Trebuie sa faceti 2 procuri pentru reprezentare la notariat ]n vederea obtinerii unui certificat de mostenitor suplimentar dupa bunic si un certificat de mostenitor suplimentar dupa mama. Procurile se intocmesc numai la Ambasada sau Consulat.
2. Puteti dezbate succesiunea pe orice doriti dvs.
Mulțumesc frumos.
Trebuie emis certificatul de mostenitor (suplimentar ) dupa decesul bunicului dumneavoastra.
De asemenea, trebuie emis certificatul de mostenitor ( tot suplimentar ) dupa mama dumneavoastra.

Cele doua certificate sunt diferite ca aspect juridic: certificat cu calitatea de mostenitorsicertificatul suplimentar de mostenitor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pavel_gearba@yahoo.com a scris:

Cele doua certificate sunt diferite ca aspect juridic: certificat cu calitatea de mostenitorsicertificatul suplimentar de mostenitor?

Da. Certificatul de calitate de mostenitor, după cum îi spune și denumirea, atestă doar calitatea de mostenitor si cota ce revine fiecăruia. Nu cuprinde mențiuni cu privire la bunuri și nu este act de proprietate.
In certificatul de mostenitor sunt descrise bunurile din masa succesorala, moștenitorii, precum și cotele ce le revin. Certificatul de mostenitor este act de proprietate.

Alte discuții în legătură

Succesiune Teodor_Dragomir Teodor_Dragomir Bunicul sotiei a decedat. Nu a fost dezbatuta succesiunea. Apoi a murit sotia mea. Succesiunea pentru sotia mea a fost dezbatuta. Apoi a murit si bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar fara toti mostenitorii mary6 mary6 Buna dimineata. In anul 2000 a decedat bunica mea din partea tatalui, aceasta avand 4 copii mostenitori,implicit tatal meu.In anul 2006 ulterior decesului ... (vezi toată discuția)
Act de succesiune TeoDora72 TeoDora72 Buna, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, fiindca nu am deloc cunostinte juridice. Acum 3 ani, bunicul meu a murit. Acesta, impreuna cu bunica aveau in ... (vezi toată discuția)