avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj din concediu de ingrijirea copilului 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj din concediu de ingrijirea copilului 2011

in ianuarie 2011 mi se termina perioada de concediu pt ingrijirea copilului. firma la care am lucrat este in faliment si vreau sa obtin somaj.se poate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:07, 14 Ianuarie 2011
1. Daca este in faliment inseamna ca are numit un lichidator judiciar care o sa va concedieze si o sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Mergeti la lichidator, faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Apoi lichidatorul o sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii.
4. Veti primi de la el decizia de concediere, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de ajutor de somaj ? Catalina5 Catalina5 Buna ziua, In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)