avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia complementara

Buna ziua. Am si eu cateva intrebari, si anume:
1. Asistentul maternal beneficiaza de alocatie complementara?
2. Ce demersuri trebuiesc facute pentru a beneficia de aceasta alocatie?
3. Ce putem face in cazul in care Primaria orasului refuza sa primeasca dosarul pe motiv ca asistentul maternal nu beneficiaza de aceasta alocatie, desi stim ca anul trecut cateva familii au beneficiat de aceasta alocatie. Ceea ce eu nu inteleg este refuzul primariei de a primi dosarul si negarea faptului ca asistentul maternal beneficiaza de alocatie complementara. De aceea am apelat la dvs. in speranta ca ma puteti ajuta si lumina in legatura cu aceasta situatie.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 14:58, 14 Ianuarie 2011
Potrivit art. 4, alin. 2 din legea 277/2010 "Asistentul maternal profesionist beneficiază de alocaţie doar pentru copiii săi, luându-se în considerare la stabilirea dreptului toate veniturile realizate de membrii familiei, cu excepţia celor provenite din alocaţiile de plasament şi alte sume acordate asistentului maternal pentru acoperirea cheltuielilor lunare, în condiţiile legii".

Daca va incadrati in cele susmentionate si vi se refuza primirea cererii, puteti trimite documentatia prin posta, cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara nicolle84 nicolle84 este posibil ca dintr'o data la interval de trei ani si jumatate sa nu ti se mai acorde alocatia complementara pe motiv ca nu ai reactualizat ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Alocatia complementara patrasescu_ionica patrasescu_ionica baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, ... (vezi toată discuția)