avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia Complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia Complementara

baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, mama este eleva tatal a terminat clasa 12. nu li se acorda alocatie complementara pentru copil spunandule de la primarie ca nu au dreptul ca nu sunt cucunati legitim!!

POT BENEFICIA DE ACEASTA ALOCATIE COMPLEMENTARA ??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 19 Iunie 2014
1. Cititi pe:
[ link extern ]

2. Din Legea 277/2010 Legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata 2012:

Art. 2
(1) Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, denumita in continuare familie.
(2) Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acestora si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.
(3) Se considera familie in intelesul prevederilor alin. (1) si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintrei ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala.

3. - Asadar cei de la Primarie nu au dreptate.
- Luati legatura cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) pentru a efectua ancheta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatia suplimentara teodosie113 teodosie113 Sunt divortata am copii cu domiciliul la mine dar dat fiind ca eu incerc sa imi castig existenta mea si a copiilor ei stau cu bunicii.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)