avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia suplimentara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia suplimentara

Sunt divortata am copii cu domiciliul la mine dar dat fiind ca eu incerc sa imi castig existenta mea si a copiilor ei stau cu bunicii.intrebarea mea este daca pot beneficiia de alocatie suplimentara sau alte drepturi.venitul meu este compus din alocatia de stat a copiilor 84 lei,pensia alimentara de 180 lei si in rest cum castig doua zile da una nu...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 28 Februarie 2015
Beneficiaza de alocatie de sustinere familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumite familii monoparentale.

Alocatia de sustinere pentru familia monoparentala se acorda lunar familiei, daca aceasta realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 530 lei.

Cererea pentru stabilirea si acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala este insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia.

Cererile pentru stabilirea si acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala se intocmesc de reprezentantul familiei si se inregistreaza la primaria localitatii sau, in a carui raza teritoriala locuieste familia.
In cazul familiilor fara locuinta, cererea se inregistreaza la primaria localitatii in a carui raza teritoriala acestea traiesc.


Legea 277/2010
Art. 2
(1) Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, denumita in continuare familie.
(2) Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acestora si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.
(3) Se considera familie in intelesul prevederilor alin. (1) si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintrei ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala.


Art. 3
Prin prersoana singura, in sensul art. 2 alin. (2), se intelege persoana care se afla in una dintre urmtoarele situatii:
a) este necasatorita;
b) este vaduva;
c) este divortata;
d) are sotul/sotia declarat/declarata disparut/disparuta prin hotarare judecatoreasca;
e) are sotul/sotia arestat/arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la intretinerea copiilor;
f) nu a implinit varsta de 18 ani si se afla in una dintre situatiile prevazute la alit. a)-e);
g) a fost numita tutore sau i s-au incredintat ori i s-au dat in plasament unul sau mai multi copii si se afla in una dintre situatiile prevazute la alit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi alocatie sprijin familie monoparentala ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 10 luni si unul de 4 luni. La primul copil nu am beneficiat de CIC pentru ca nu indeplineam criteriile de acordare. Apoi ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatia complementara patrasescu_ionica patrasescu_ionica baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, ... (vezi toată discuția)