avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

Salut, acum 1 luna si un pic un coleg si-a pierdut un Ipod ( declarat furat decat la directoare nu la politie). Peste 2 saptamani eu am cumparat un Ipod de la cineva si s-a nimerit ca acel Ipod sa fie al colegului. Acum eu sunt in dilema. Directoarea ma ascultat, si vrea sa afle persoana de la care am cumparat eu de la cine a facut rost de acel ipod, persoana de la care am cumparat eu nu are nici o treaba cu liceul unde invat. Ce consecinte pot sa fie daca nu aflu de la cine l-a luat ( hotul ) si daca pot fi acuzat sau politia implicata. Ipodul este la proprietar si nu a vorbit cu politia...poate vorbii peste 2-3 zile sau cand ii pica lui pata sa incerce o ancheta?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 20:23, 14 Ianuarie 2011
Da, poate sa mearga sa reclame furtul, chiar daca si-a recuperat intre timp bunul.

Daca se intampla acest lucru, sa cooperati cu politistii, spunand exact de unde si cum ati cumparat ipod-ul.
Si pana la urma, exista o sansa sa fiu acuzat si sa castige pe nedrept? doar din lipsa mea de dovezi sa demonstrez ca sunt nevinovat si el sa castige cu simplul fapt ca era la mine obiectul? Cand s-a furat ipod-ul am ca si alibi profesorul de geografie + un coleg ( a zis ca i-a disparut in ora sau inainte dupa ce si l-a pus undeva prin clasa si nu mai stia nici el unde, iar in pauza ca si alibi am prietena si toata lasa ei care m-a vazut toata pauza, iar inainte de pauza il avea ). Intreb din nou, ar avea cum sa imi faca in situatia asta ceva?
edit: cat despre cel de la care am cumparat, NU am cum sa mai dau de el. Ca nu l-as proteja dupa cele petrecute, dar efectiv e imposibil sa dau de el.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Lazy, utilizator
Ceva nu se leaga in povestea ta, dar fie. Crezi ca instanta isi pierde timpul si banii pt un ipod furat intre colegi de liceu sau oricare ar fi povestea?Bineinteles ca poate depune plangere pentru a sesiza autoritatile si cel mai probabil incadrarea juridica va fi de furt calificat intr-un loc public, Art 209 lit. e C.pen. Ce anume sa castige pe nedrept?Daca se gasesc dovezi impotriva ta, vei putea fi acuzat de furt, dar daca esti nevinovat nu vei avea cum sa "pierzi pe nedrept". Sfat: daca se sesizeaza organele coopereaza cu acestea, nu incerca sa deviezi povestea si spune absolut tot adevarul.
Cum sa fie furt calificat cand eu am cumparat obiectul si sa nimerit sa fie al cuiva din clasa. Iar cat sa intre posibilitatea sa il fi furat si sa mint la partea cu, cumparatul NU intra in discutie pentru ca mi-ar fi fost imposibil sa il fi furat eu. Mai spun inca o data cat mai simplu si clar pe cat pot in momentul acesta. Colegul si-a pus undeva in clasa ipod-ul ( nici el nu mai stie unde ) la sfarsitul unei ore. In ora urmatoare a descoperit ca ii lipseste. In pauza dintre ore EU nu am fost in clasa unde l-a lasat, iar in timpul orei imediat urmatoare el a verificat bancile si pe unii colegi inclusiv pe mine sub supravegherea profesorului de la ora SI NU A GASIT NIMIC asupra noastra.
Daca se gasesc dovezi impotriva ta, vei putea fi acuzat de furt, dar daca esti nevinovat nu vei avea cum sa "pierzi pe nedrept".

Reciteste, te rog, ceea ce am scris. Presupun ca si tu vrei sa iti recuperezi paguba, daca afirmi ca ai cumparat ipod-ul de la cineva si acum acel ipod a reintrat in posesia proprietarului, asa ca pe tine te va ajuta indentificarea persoanei de la care ai cumparat ipod-ul.

Alte discuții în legătură

Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt pe nedrept raku84 raku84 Buna seara, La firma in care lucrez a avut loc un furt in care a fost implicata firma de paza si alte persoane inca necunoscute.Au inceput sa se faca ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept roffy roffy Buna ziua.. Zilele trecute am mers la cumparaturi..intru\'un magazin de incaltaminte am gasit un telefon mobil pierdut.. Am facut prostia si l\'am luoat in loc ... (vezi toată discuția)