Spuneti-mi,va rog,cat de corect (legal) din punct de vedere fiscal,este,modul in care incerc eu sa regularizez niste ramasite din solduri ptr. a reflecta corect in bilantul/31.12.2010 situatia patrimoniului:
Soc. a avut ,in cursul anului,activitate comerciala,la care a renuntat de cateva luni.
Din pacate,din activitatea comerciala,au ramas in balanta ,neinchise,solduri de stocuri: la materii prime ct.301 sold debitor 1495,59 lei ; la marfuri ct.371 sold debitor
249,86 lei si in contul de adaos 378 credit 57,83 lei.
Ar fi corect, fara sa am probleme cu fiscul, daca as intocmi un PV. de reducere adaos comercial si sa stornez adaosul, iar apoi valoarea ramasa in cont marfuri 371 sa o inchid printr-un cont de cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit
(607 cu analitic nedeductibil) si la fel sa procedez si cu soldul din contul de materii prime (sa inchid soldul prin cont de cheltuieli nedeductibile fiscal) ?
V-ati confruntat cu astfel de situatii ? Cum le-ati rezolvat ?
Rog ajutor.Multumesc.
Pe baza inventarului de la 31.12 stabiliti lipsurile neimputabile. Cheltuiala va fi nedeductibila si tva-ul dedus pentru achizitionarea acelor stocuri il colectati.
Minus inventar
grette46
Buna ziua,
Rog a ma ajuta.
La o societate de comert cu amanuntul , unde gestiunea este global valorica , am un minus de inventar de 30000 lei.Nu este ... (vezi toată discuția)