am si eu o nelamurire....la noi in bloc sunt garsoniere pe partea stanga apartamente cu 2 camere pe centrul palierului si apartemanete cu 3 camere pe partea dreapta a scarii....deci pe aceeasi scara sunt garsoniere apartamente 2 camere si 3 camere.....pe casa scarii este doar un calorifer care functioneaza la parter si a carui plata intra la "parti comune"....numai ca am descopertit ca si caloriferele din baile apartamentelor cu 3 camere sunt trecute tot la parti comune.....cei din apartamentele cu 3 camere ne avand la baie repartitor... pe motiv ca este"defect de proiect"( daca cel de la apartamentul cu 3 camere ar inchide caloriferul de la baie atunci cei de deasupra lui nu ar mai avea caldura la caloriferul din baie...) intrebarea este daca este inregula aceasta incadrare....? ce se poate face si unde sa ma adresez? sincer mie nu imi pare normal si nici macar logic sa platesc caldura vecinului la "parti comune" pai pot sa ma duc sa ma incalzesc si eu la el in baie?
nu conteaza defect de proiect sau nu, daca aveti radiatoare, daca aveti consumul contorizat, toate trebuiesc echipate cu repartitoare sau demontate si sigilate de furnizorul de caldura sau cel ce asigura citirea si repartizarea.!
Nu prea cred, insa daca dvs. sustineti ca asa se face repartizarea incalzirii in bloc, asa o fi.
Caloriferele din baia ap. cu 3 cam. nu pot fi tratate ca "parti comune" sub nici-o forma, insa este posibil ca apartamentelor cu 3 cam. sa li se repartizeze costuri mai mari la costuri comune. Poate fi o solutie dar pe care, personal nu o agreez.
Faza cu "defect de proiect" este o gogorita a unora pentru imbrobodirea altora. Oricand firma care se ocupa cu calculul si repartizarea costurilor poate instala robineti termastatati si repartitoare de costuri pe caloriferele din baile celor cu pricina, insa mai costa niste bani, asa ca au gasit expresia "defect de proiect" si ca, gata nu se mai poate face nimic...
Un sfat bun este dat si de catre dl. avocat, mai sus.
Oricum, este bine sa purtati o discutie serioasa si la as. prop. avand in vedere ca acele calorifere functioneaza la capacitate maxima, tot timpul.
La unele bai aflate pe colt, in locul celor doua tevi ingrosate ( care ar fi avut rol de corpuri de incalzire) se monteaza 2-3 elementi si la care nu se pun repartitoare.
Acum cu Ordinul 343/2010 aceste calorifere se iau in calcul ca si consum individual.
Solicitati furnizorului de caldura SET-ul fiecarui apartament si veti gasi daca sunt trecute sau nu ca suprafete radiante.
Caldura
ganca
buna ziua
e corect sa platim caldura in functie de suprafata locuibila chiar daca nu incalzesc toate cele 3 camere, ci doar 2. Mentionez ca a 3 a camera e ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare
goby
Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)