avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare echitabila cheltuieli incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare echitabila cheltuieli incalzire

Luand in considerare faptul ca pretul gigacaloriei s-a dublat, ca exista pierderi de caldura in unele apartamente de la parter care si-au schimbat destinatia din apart de locuit in spatii comerciale, ca in unele apartamente proprietarii si-au modificat suprafanta echivalenta termic fata de cea din proiect etc, unul dintre proprietari a trimis un memoriu asociatiei prin care solicita repartizarea chelt de incalzire pe suprafata radianta. Omul are perfecta dreptate, toate aceste modificari fata de proiectul initial fac sa apara dezechilibre in functionarea sistemului, respectiv unele camere nu primesc caldura caldura la parametrii functionali, sau chiar nu primesc deloc. Cum se poate rezolva aceasta problema si cu ce costuri, avand in vedere ca sunt necesare masuratori in apartamente. Se pot rezolva pe timpul iernii? Poate ca v-ati confruntat si dvs. cu aceasta problema. Care este cadrul legal de solutionare?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:31, 7 Noiembrie 2011
Si la noi in asociatie au fost probleme cu repartizarea incalzirii pe perioada de iarna din cauza ca unii proprietari si-au marit suprafata radianta sau au shimbat caloriferul cu unul cu coeficient mai mare de radiere , atunci s-a hotarat in sedinta masurarea radianta de la fiecare apartament .
La sfarsitul lunii septembrie a fost facuta masurarea de catre cei de la cet si mai avem un pic de asteptat sa vedem cum este repartizata incalzirea .
Acesta verificare se poate face si iarna fiindca nu presupune inchiderea caldurii iar costurile au fost de 10 lei de apartament .
Ce facem in situatia in care unii proprietari nu vor sa permita accesul pentru efectuarea masuratorilor? Este nevoie de hotararea Ad Gen pentru incheierea acestui contract? Cum se pot cuantifica pierderile de caldura la spatiile comerciale?
anaplop a scris:

Ce facem in situatia in care unii proprietari nu vor sa permita accesul pentru efectuarea masuratorilor? Este nevoie de hotararea Ad Gen pentru incheierea acestui contract? Cum se pot cuantifica pierderile de caldura la spatiile comerciale?


Art 15 din Legea nr 230/2007 cu un preaviz de 5 zile,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asocatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze ,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu
Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

Spatiile comerciale existente in cadrul condominiilor se supun aceliasi prevedere legala
Situatia este putin mai delicata. Aici este vorba despre suprafata radianta a caloriferelor care sunt proprietate personala. In plus legea prevede ca repartizarea chelt de incalzire se face functie de cota-parte (suprafata utila) si nu suprafata radianta. In plus sunt si apartamente nelocuite. Nu poti sa faci faci corectia suprafetei radiante doar la o parte din apartamente. In total sunt 120 de apartamente. Nu stim cum sa o scoatem la capat. Multumesc inca odata pentru raspunsuri.
Repartitoarele v-ar fi scos din dilema!

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)