avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul intretinerii la apartamente modificate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul intretinerii la apartamente modificate

Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, teoretic s-a modificat suparafata spatiului locuibil. Dupa parerea asociatiei de locatari trebuie sa introduca la cota de incalzire a apartamentului si fostului balcon.
Intrebarea mea este : exista o lege/HG… ceva care sa reglementeze astfel de situatii ? si dc da aceasta nu trebuie corelata si cu volumul (lungimea) caloriferelor montate in apartamenta ?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:43, 29 Mai 2009
nu stie nimeni sa ma lamureasca cu situatia de mai sus?....... hai sa pun intrebarea mai simpla: calculul caldurii la apartament se face dupa volumul (suprafata) apartamentului sau supa suprafanta radianta (caloriferului) ?
intreb pt ca de la administratie ma obliga sa declar suprafata apartamentului ceea ce nu mi se pare normal, caloriferele au ramas la fel deci eu folosesc acelasi agent termic pt o suprafata mai mare.

Inteleg ca Dvs ati pastrat caloriferele initiale, doar amplasarea unuia s-a modificat. Banuiesc ca suprafata fostului balcon e mai mica decat a camerei respective, deci teoretic ar trebui sa platiti mai putin acum.
Din cate stiu se ia in calcul suprafata radianta. Cel mai corect e sa intrebati la furnizorul de energie termica.
Daca va ajuta cumva: [ link extern ]
nu am schibat pozitia caloriferului .. dar acum icalzesc o camera de 6.5m in loc de o camera de 5 m cum era cea initiala
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
rlemnaru, utilizator
Salut,
Cand am vazut titlul topic-ului m-am intrebat: ce vrea sa intrebe omul acesta cu "calculul intretinerii la apartamente modificate"? Banuiesc ca si pana acum ati achitat cheltuielile pentru incalzirea apartamentului la fel ca toata lumea din bloc care are, la fel ca si dvs. 2 camere. Retineti ca, calculul cheltuielilor cu incalzirea la apartamentele la care caloriferele nu sunt prevazute cu repartitoare de costuri se face dupa o asa-zisa "suprafata locativa incalzita", adica suma suprafetelor incaperilor din apartament prevazute cu calorifere. Din acest motiv la foarte multe asociatii, pe lista de plata apare o rubrica Sloc (mp) care intra in formula de calcul a cheltuielilor cu incalzirea in acel imobil: cost factura incalzire/sloc imobil(mp) x sloc (mp) apartament. Este posibil ca in unele asociatii in formula de calcul sa nu intre suprafata locativa, ci suprafata utia, insa rezultatul va fi acelasi.
Bun, cum dvs. spuneti ca ati schimbat destinatia bucatariei, practic de fapt nu ati schimbat nimic din punctul de vedere al calculului cheltuielilor cu incalzirea. Si inainte de asa-zisa schimbare bucataria era prevazuta cu calorifer si balconul nu avea calorifer, iar acum dupa schimbare lucrurile au ramas la fel.
Ceea ce nu am inteles eu in toata aceasta discutie: pentru schimbarea destinatiei celor doua spatii - proprietatea dvs. a trebuit sa mergeti la asociatie sa luati aprobarea asociatiei?
As vrea sa mai spun ceva, poate mai intereseaza pe cineva: sistemul de incalzire intr-un imobil a fost proiectat in general bine, luandu-se in calcul mai multe elemente, dintre care cele mai importante ar fi: pozitia apartamentului fata de punctele cardinale, daca ap. se afla la parter sau la ultimul nivel. Daca se proprietarul intervine si modifica caloriferele este alta poveste... este un pic mai complicat, dar cu buna-vointa se rezolva toate.
In final, vorbiti cu presedintele asociatiei, artati-i situatia la fata locului, demonstatii ca nu ati modificat nici-o suprafata si ca caloriferele sunt aceleasi si sa-si vada de treburile lor...
contractul cu furnizorul de en termica este pe baza SUPRAFETEI RADIANTE a caloriferelordin apartamente.Legea stipuleaza ca plata se face conf contractului.Alt calcul este ilegal.Altfel daca ar vedea adm ca am ferestrele deschise ar considera ca apartamentul meu ar avea mii de mp.

Alte discuții în legătură

Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura timpuriu timpuriu Se apropie iarna si din nou aceasi intrebare cum este corect ptr repartizarea calduri repartizare pe suprafata radianta sau repartizare pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)