avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul intretinerii la apartamente modificate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul intretinerii la apartamente modificate

Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, teoretic s-a modificat suparafata spatiului locuibil. Dupa parerea asociatiei de locatari trebuie sa introduca la cota de incalzire a apartamentului si fostului balcon.
Intrebarea mea este : exista o lege/HG… ceva care sa reglementeze astfel de situatii ? si dc da aceasta nu trebuie corelata si cu volumul (lungimea) caloriferelor montate in apartamenta ?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:43, 29 Mai 2009
ORDIN nr. 255/2006
privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală nr. 233/2004 pentru aprobarea unor reglementări privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica
EMITENT: GUVERNUL - AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODÃRIE COMUNALÃ

Art. 13. (1) Repartizarea cantitatilor individuale pentru încalzirea locuintelor/apartamentelor se face proportional cu suprafata utila înscrisa în actul de proprietate.
(2) În cazul în care proprietarul unei locuinte modifica suprafata echivalenta termic de încalzire din locuinta sau din spatiul pe care îl detine, în raport cu suprafata echivalenta termic de încalzire prevazuta în proiectul de executie a imobilului, suprafata utila care se ia în calcul la repartizarea cheltuielilor individuale de încalzire se va stabili conform prevederilor art. 17.
Art. 17. (1) Daca într-un apartament s-au produs modificari asupra corpurilor de încalzire - tip, numar de elementi si altele asemenea - fata de situatia initiala prevazuta în proiectul imobilului, se va recalcula suprafata utila care se ia în considerare la repartizarea cheltuielilor individuale pentru încalzire, prin:
a) marirea suprafetei utile înscrise în actul de proprietate proportional cu un coeficient reprezentând raportul dintre noua suprafata echivalenta termic a tuturor corpurilor de încalzire din apartament si suprafata echivalenta termic initiala a tuturor corpurilor de încalzire din apartament, în cazul în care modificarea s-a facut în sensul sporirii confortului termic;
b) b) diminuarea suprafetei utile înscrise în actul de proprietate proportional cu un coeficient reprezentând raportul dintre noua suprafata echivalenta termic a tuturor corpurilor de încalzire din apartament si suprafata echivalenta termic initiala a tuturor corpurilor de încalzire din apartament, în cazul debransarilor partiale.
(2) Recalcularea suprafetei utile înscrise în actul de proprietate se face numai în baza procesului-verbal de constatare a modificarii suprafetei echivalente termic, întocmit de comitetul executiv al asociatiei de proprietari si avizat de furnizorul de energie termica.
(3) Pentru determinarea noilor suprafete echivalente termic, rezultate în urma modificarii suprafetelor echivalente termic initiale ale corpurilor de încalzire din locuintele sau spatiile cu alta destinatie decât cea de locuinta, reprezentantul legal al asociatiei de proprietari poate solicita sprijinul furnizorului de energie termica.
Art. 18. Proprietarii de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decât cea de locuinta au obligatia sa aduca la cunostinta furnizorului de energie termica orice modificare a suprafetei echivalente termic initiale.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală,
Jeanina Preda
Bucureşti, 14 aprilie 2006.
Nr. 255.


Pentru @monikka: trebuie aviz de la RADET (de mers in str. Cavafii Vechi nr.15 sect.3), aflati ce documentatie trebui si la final p-v receptie dat de echipa de la punctul termic de care apartineti, dupa ce executa lucrarea.
In atentia colegilor:
Anexa nr.1 privind Metodologia de repartizare si facturare a consumurilor individuale de energie termica si Anexa nr. 2 privind Contractul-cadru de furnizare a energiei termice ce fac parte din Ordinul nr.233/2004 sunt abrogate de la data intrarii in vigoare a Ordinului nr.483 din 29.09.2008 privind noul Contract-cadru de furnizare a energiei termice, publicat in MOf nr.735/30.10.2008
Din Ordinul nr.233/2004 ramane in vigoare doar Anexa nr.3 privind montarea si exploatarea repartitoarelor, cu modificarile mentionate in Ordinul nr.255/2006.
Anexele nr.1si 2 din Ordinul nr.255/2006 sunt abrogate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura timpuriu timpuriu Se apropie iarna si din nou aceasi intrebare cum este corect ptr repartizarea calduri repartizare pe suprafata radianta sau repartizare pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)