avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul intretinerii la apartamente modificate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul intretinerii la apartamente modificate

Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, teoretic s-a modificat suparafata spatiului locuibil. Dupa parerea asociatiei de locatari trebuie sa introduca la cota de incalzire a apartamentului si fostului balcon.
Intrebarea mea este : exista o lege/HG… ceva care sa reglementeze astfel de situatii ? si dc da aceasta nu trebuie corelata si cu volumul (lungimea) caloriferelor montate in apartamenta ?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:43, 29 Mai 2009
RaDracones a scris:

Din cate tin eu minte in calculul suprafetei utile nu intra si suprafata balconului. Modificarile aduse unui apartament (pereti, shimbarea utilitatii balconului) necesita un proiect aprobat de catre primarie.
Daca este corect ceea ce am afirmat, atunci inseamna ca ati modificat suprafata utila iar in unele cazuri in care nu exista repartitoare de costuri, repartizarea cheltuielilor de incalzire se calculeaza dupa suprafata utila.

Cred ca ati raspuns cuiva care a deschis acest topic in decembrie. Neintelegad ce- i cu balconul, m- am uitat pe prima pagina. Oricum i- ati raspuns si lui monikka.
Dar daca tot ati redeschis subiectul:
1) S- a dezbatut destul despre impartirea "pierderilor la incalzire" in cazul existentei repartitoarelor. Acestea se impart ca in sistemul pausal, deci conteaza suprafata utila pe care o ai, suprafata in care initial nu intra balconul.
2) monikka ne- a cerut parerea in legatura cu debransarea unui calorifer. Nu stim ce sisteme de incalzire sunt in bloc. Daca exista repartitoare, luati legatura cu firma care citeste repartitoarele. Va rezolva ei problema. Daca nu, da, trebuie sa aveti aprobare de la regia de termoficare si sa anuntati conducerea asociatiei pt recalculari(cititi tot ce a scris ReDracones)
m-ati ametit de tot cu atatea legi;ce-am intrebat eu si ce-mi raspundeti dumneavoastra!nusunt repartitoare la calorifer si nici in bloc;vreau sa stiu doar daca e legal sa renunt la caloriferul din bucatarie fara a ma debransa total,si mai exact ce act imi trebuie sau autorizatie ca sa fie legal totul ,daca e necesar sau nu.raspundeti-mi mai simplu ca nu stau acum sa vad ce-i cu toate legile alea care mi le-ati insirat.
marius cioca a scris:

Daca exista repartitoare, luati legatura cu firma care citeste repartitoarele. Va rezolva ei problema. Daca nu, da, trebuie sa aveti aprobare de la regia de termoficare si sa anuntati conducerea asociatiei pt recalculari(cititi tot ce a scris ReDracones)

Deci v- am raspuns. Si... dati un simplu telefon la termoficare si va interesati
nu cred ca veti primi vreodata de la radet aprobarea de debransare a unui singur calorifer. mai mult ca sigur ca vi se va spune ... ori toate, ori niciunul
@monikka,
In primul rand te adresezi la as. de proprietari, arati faptul ca nu ai beneficiat de caldura (acum este mai greu, ma rog...), este posibil ca tevile sa fie infundate/colmatate si trebuiesc inlocuite (acum este momentul). Poate va sustin si vecinii in acest demers.
In al doi-lea rand intocmesti o cerere la as. prop. prin care soliciti debransarea partiala de la reteaua de termoficare. La noi sunt curente asemenea cereri. Sunt aprobate, dar trebuiesc facute niste calcule de catre asociatie privind repartizarea incalzirii. De asemenea, asociatia anunta CET-ul de diminuarea suprafetei radiante - practic se modifica o anexa la contractul de furnizare a energiei termice.
Din toate aceste cauze unele asociatii pun piedici proprietarilor care doresc o debransare partiala, pasand raspunderea pe unde cred ei de cuviinta. Trebuie sa insistati pentru rezolvarea ambelor probleme!
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura timpuriu timpuriu Se apropie iarna si din nou aceasi intrebare cum este corect ptr repartizarea calduri repartizare pe suprafata radianta sau repartizare pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)