avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită demonstrarea bunei-credinte pt evitarea executarii?
Discuție deschisă în Executare silită

demonstrarea bunei-credinte pt evitarea executarii?

Buna seara,
Am facut un antecontract standard de vanzare-cumparare a unui apartament, cu titlu executoriu.
Alte detalii: e pe vreo 2000 euro avans, 4000 am avea de platit noi (vanzatorii - eu si mama) daca refuzam sa semnam pana la o anumita data si ora, iar ei (cumparatorii) ar pierde avansul.
Acum, am informatii ca e posibil ca ei (cumparatorii) sa nu mai vrea sa cumpere, dar in acelasi timp, profitand si de faptul ca nu prea parem oameni cu carte si nu cunoastem legile (asa parem in ochii lor, si e partial adevarat), sa ne si execute (cu executor judecatoresc) pt suma de 4000 conform antecontractului, de parca noi am fi refuzat sa semnam contractul. Nici bani de avocat n-am avea.

■■■Intrebarea mea e cum anume ne demonstram noi intentia de-a semna?
E suficient sa fim la data si ora respectiva la notar, sau ar trebui ca notarul sa faca vreun proces-verbal pe care sa-l semnam, in care sa scrie ca promitentii cumparatori n-au mai venit la perfectarea actelor? Sau sa chemam politia??

Ori cu alte cuvinte, cum dovedesc ei unui executor ca noi nu ne-am respectat promisiunea din antecontract, de-a semna (dpdv teoretic-legal, altfel noi vrem)? Atat timp cat noi vrem sa semnam, cum demonstram daca ei (cumparatorii) sunt cei care nu vor sa semneze/ nu vin la notar?

Si in legatura cu ora, cat se asteapta dpdv legal pt ca cealalta parte sa se prezinte?
Cel mai recent răspuns: silentk6 , utilizator 11:42, 15 Ianuarie 2011
Daca prin antecontract ati stabilit data exacta, ora si notarul in fata caruia trebuie sa va prezentati, la data stabilita mergeti acolo (dvs. si mama dvs ).
Daca promitentul cumparator nu se prezinta, rugati notarul sa va faca o Incheiere de certificare, prin care sa consemneze faptul ca ati fost prezente la notar cf. intelegerii avute cu promotentii vanzatori si ca acestia nu s-au prezentat cf. promisiunii din antecontract.
Sa-l rugati pe notar ca tot in Incheierea de certificare sa treaca su numerele de telefon (al dvs. si al mamei) in eventualitatea ca acestia vor aparea in aceeasi zi dar mai tarziu.
Aceasta Incheiere trebuie comunicata si promitentului cumparator la adresa din antecontract (cea la care are domiciliul legal).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Vă mulțumesc din suflet pentru răspunsul detaliat.
Nu c-ar avea vreo importanță, dar eu sunt băiat, știu că nu se vede din avatar (e luat la întamplare de pe net).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare antecontract fara instanta PPPP PPPP Avem o speta: Ante-contract de vanzare cumparare, cu clauza penala, in cazul in care promitentul vanzator nu-si indeplineste promisiunea de vanzare in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare incheiat de notar cu avantaje cred nelegale, fata de una din parti biulian biulian Buna ziua, in urma cu o luna de zile am scos la vanzare o proprietate mica si a sunat o persoana interesata care mi-a propus sa merg la notarul pe care il ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)