avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis

Buna seara, am o singura intrebare ,relativ usoara.Am fost depistat de 2 ori conducand masina pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.La ce pedeapsa ma pot astepta tinind cont ca m-am liberat din penitenciar in anul 2000 fiind condamnat tot pentru aceeasi fapta.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:38, 23 Ianuarie 2011
pedeapsa este de pina la 5 ani. avind in vedere perseverenta ta in domeniu m-as astepta la minim 3 ani. ultimul dosar pe care l-am avut in domeniu a primit - la fond,acum fiind in apel - 2 ani cu executare, inculpatul fiind recidivist insa nu de nivel asa mare ca tine.

depinde si de judecator sau interesul pe care avocatul il va avea fata de cauza.
stiu k pedeapsa se incadreaza intre 1-5 ani.dar eu am declarat k am fost fortat de imprejurare,neavand bani pentru a-mi trimite copii la scoala,k sunt singurul intretinator de familie si k am scoala de soferi facuta dar neterminata.articolul 320 indice 1 nu ma ajuta la nimik?ce ai vrut sa spui prin ''recidivist insa nu la un nivel asa mare k tine''?
adica avusese o pedeapsa de doar 5 luni, cu suspendarea executarii.
ce ai mentionat tu in mesaj nu vor avea nici o influenta asupra individualizarii pedepsei daca iei in considerare ca desi ai avut o pedeapsa cu executare inca continui sa savirsesti aceeasi infractiune.
Cele doua dosare de conducere fara permis sunt intocmite dupa executarea pdespei la care v-ati referit ?
Daca da la ce intervale ?

Faptul ca dvs exercitati soferia,fara drept , pentru a va duce copiii la scoala nu constituie o circumstanta atenuanta
Da.In anul 2000 am fost eliberat.In primavara trecuta am fost depistat la un interval de o saptamana de 2 ori, rezultand acest dosar penal.Eu nu-mi duceam copii la scoala cu masina ,duceam diverse persoane contra cost pe o distanta de 12-15 km
.Sa-nteleg ca nu se poate discuta de o condamnare cu suspendare

Alte discuții în legătură

Arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri frusin frusin as dori si eu sa aflu o parere,fratele meu e arestat de 3 luni ptr. ultraj contra bunelor moravuri a avut si infractiunile de vatamare si distrugere care au ... (vezi toată discuția)
Permis auto ferenti iosif ferenti iosif buna ziua as dori si eu sa ma ajutati cu o informatie daca la varsta de 15 ani am savarsit infractiunea de talharie pt.care am primit condamnare 4 ani cu ... (vezi toată discuția)
A condus fara permis iulian. iulian. akm cateva zile am condus fara permis 200 de metrii si am baut si o bere, masina care am conduso era urmarita de ceva timp si am avut ghinionu sa ma prinda pe ... (vezi toată discuția)