avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... a condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

a condus fara permis

akm cateva zile am condus fara permis 200 de metrii si am baut si o bere, masina care am conduso era urmarita de ceva timp si am avut ghinionu sa ma prinda pe mine la volan,mau intrebat dak am baut si am spus adevarul, doar o bere, veneam si de la munca si eram foarte obosit, berea aceea ma ametise de tot.la tribunal politistul care ma prins mia zis k ma ajuta dar ma bagat mai mult in belea, mi sa cerut un referat de la politie si nu mi sa dat, comandantul mia zis k pentru aceasta fapta merit sa fac inchisoare, pt k ei nu miau dat de ce aveam nevoie am cerut de la primarie o caracterizare, acolo miau dat dar pe langa avocatul mia zis sa aduc o adeverinta de la un instructor auto sa demonstrez k urmam in perioada aceea scoala de soferi.va rog sami spuneti cam ce as putea primi dak duc aceste acte la tribunal, scap de inchisoare sau nu, nu am mai trecut niciodata prin asa ceva.vroiam doar sai dui masina unui prieten in poarta aksa k el nu putea.va multumesc frumos si astept parerile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 23 Martie 2010
Cel mai probabil veti fi trimis in judecata pentru infractiunea prevazuta de art.86 alin.1 din OUG 195/2002,respectiv conducere fara permis iar daca ati fost depistat si cu alcoolemie peste limita legala si pentru infractiunea prevazuta de art.87 alin 1 din aceasi ordonanta. Daca nu aveti antecedente penale este posibil sa fiti condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii. Desigur ca puteti depune la dosar probe in circumstantiere, respectiv caracterizari de la locul de munca, pentru ca instanta sa faca o corecta individualizare a pedepsei in sensul retinerii circumstantelor atenunate.
Ve-ti fi trimis in judecata pentru incalcari la regimul circulatiei,respectiv incalcarea OG nr 195/2002 modificata si completata prin OUG nr 63/2006,sub incidenta disp
-art 86 alin 1 -conducere fara permis pedepsita cu inchisoare de la 1la 5 ani,si
-art 87 (1)conducerea p[e drumurile publice a unui autoturiosm de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur se pedepsestecu inchosoare de la 1 la 5 ani
In raport de antecedente penale,daca obtineti dovada de la scoala de soferi ,posibil ca instanta sa dispuna condamnare cu suspendare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu amenda penala si cu permis Aureliannn Aureliannn Buna ziua ajutatima si pe mine va rog frumos ....Am luat o amenda penala de 1000 ron si am platito in rate ultima a fost acuma 2 zile in urma este achitat ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)