avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... victima accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

victima accident rutier

Buna seara,
Sotul meu a fost victima unui accident rutier, era pasager in masina vinovatului, din accident s-a ales cu multiple fracturi ale fetei , craniului, 2 fracturi la bratul drept. A necesitat operatie pentru a i se reface nasul si partea stanga a fetei.
Accidentul s-a produs la 01.12.2010.Masina in care se afla este inmatriculata in Spania.L-a prima declaratie ce i s-a luat atunci sotul a declarat ca nu depune plangere penala impotrina soferului.Am fost informati de clinica la care a fost internat si operat ca vom primi in urmatoarele 14 zile factura pentru cheltuielile de spitalizare, deoarece in caz de accident se plateste spitalizarea. As vrea sa va intreb ce pot face sa nu platesc eu acei bani, deoarece este o suna extrem de mare. Am vorbit cu soferul vinovat iar el mi-a spus ca nu-l intereseaza ca si el are de plata.
Cel mai recent răspuns: tatianatintisan , utilizator 09:46, 15 Ianuarie 2011
despagubirile pot fi achitate de catre asiguratorul vinovatului. trebuie insa parcursa procedura cu acesta.

in lipsa unei asigurari valabile, cel care trebuie sa achite banii este soferul vinovat. verificati daca masina vinovata avea RCA valabil.

Dvs trebuie sa faceti demersurile necesare, aveti tot interesul.
Eventual angajati un avocat care sa va ajute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Mihai Costache, Avocat
Fiind un accident cu victima sigur s-a emis un proces verbal de catre politia rutiera, care avea si obligatia de a verifica existenta politei RCA si cu aceste doua documente mergeti la asiguratorul RCA al vinovatului. Acesta va trebui sa plateasca toate daunele atat materiale cat si morale. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat pe probleme de daune din asigurari ca sa se poata descurca prin hatisul de chichite avocatesti care exista in legislatia romaneasca.
Tinand cont faptul ca masina e inmatriculata in Spania , banuiesc ca si asigurare avea incheiata tot acolo.
Eu ar trebuii sa iau legatura cu cei de la asigurari sau soferul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acccident rutier florinana florinana In urma unui accident rutier, masina in care ne aflam s-a izbit de un bazin de beton, soferul a fost imobilizat trei luni, din cauza unei fracturi multiple a ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)