avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acccident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acccident rutier

In urma unui accident rutier, masina in care ne aflam s-a izbit de un bazin de beton, soferul a fost imobilizat trei luni, din cauza unei fracturi multiple a tibiei drepte, un pasager fractura si antebrat. La data accidentului carnetul soferului a fost retinut impreuna cu talonul masinii si asigurarea obligatorie. mentionez ca masina nu era pe numele soferului ci pe al sotiei acestuia care a fost in masina la data accidentului, dar nu a avut nimic grav si mai mentionez ca nu s-a intocmit nici un fel de document in legatura cu carnetul soferului. De la data accidentului au trecut 4 luni. Ce se va intampla cu actele masinii si carnetul soferului?
Cel mai recent răspuns: florinana , utilizator 11:11, 24 Aprilie 2014
In cazul accidentelor cu victime nu se intocmeste proces verbal ci dosar penal.

Conducatorul auto poate solicita eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie pana la solutionarea dosarului pe care va trebui sa o prelungeasca lunar cu cate 30 de zile precum si restituirea certificatului de inmatriculare.

Daca niciuna din victime nu are mai mult de 90 de zile de ingrijire medicala si nu au fost depuse plangeri penale impotriva soferului atunci permisul se va suspenda ptr 90 de zile in baza ordonantei procurorului si i se va restitui soferului dupa efectuarea perioadei de suspendare.

De regula certificatul de inmatriculare nu se retine in cazul accidentelor ci doar daca vehiculul prezenta defectiuni majore la sistemul de franare, directie, etc. sunt mai multe cazuri cand se retine talonul.

Victimele pot solicita daune materiale de la asiguratorul RCA cu exceptia persoanei vinovate de producerea accidentului.
Spitalul va solicita victimelor accidentului plata cheltuielilor de spitalizare deoarece astfel de cheltuieli nu sunt decontate de casele de sanatate chiar daca victimele sunt asigurate la sanatate.
Daca persoanele din masina se cunosc intre ele pot solicita asiguratorului numai plata cheltuielilor de spitalizare care pot fi cuantificate si fara a se ajunge in instanta ptr obtinerea acestora pe cale civila. Plata cheltuielilor de spitalizare este astfel mai facila, direct cu asiguratorul, altfel vor trebui sa il actioneze in judecata pe sofer iar acesta va chema asiguratorul in garantie daca masina era asigurata altfel va plati din buzunarul propriu.
multumesc pt lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de ingrijiri medicale CaTiXX CaTiXX Buna ziua, din pacate am avut nenorocirea de a avea un accident la trecerea de pietoni, victima a avut fractura la tibie, a avut 8 zile de spitalizare, o ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor, rezolutie procuror, despagubire victime cyan cyan asiguratorul a fost de acord cu plata despagubirilor victimelor unui accident rutier, victimele solicitand numai plata spitalizarilor. - victimele au facut ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier tatianatintisan tatianatintisan Buna seara, Sotul meu a fost victima unui accident rutier, era pasager in masina vinovatului, din accident s-a ales cu multiple fracturi ale fetei , ... (vezi toată discuția)