avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... societate noua - cartile de munca la angajator - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

societate noua - cartile de munca la angajator - revisal

Buna seara . Lucrez la o societate pe actiuni nou infiintata , sunt pe postul de referent resurse umane si am o foarte mare problema , sau asa mi se pare mie . Nu stiu daca am inteles bine si va cer ajutorul . Termenul de transmitere la ITM pentru societatile nou infiintate - respectiv prima modificare pe care o voi opera eu in cartea de munca - este de 20 de zile , iar cea de a doua si urmatoarele modificari din carnetul de munca le voi transmite in 5 zile ?
Multumesc pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 4 Noiembrie 2008
Pentru angajare, respectiv inregistrarea contractului individual de munca la ITM aveti un termen de maxim 20 de zile. Pentru orice alta modificare (durata contractului, salariul, felul muncii, etc) aveti un termen de maxim 5 zile de la data la care acestea intra in vigoare.
Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, în termen de 20 de zile de la data angajării primului salariat, iar în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale contractului individual de munca (modificare, incetare - in prezent, in Revisal nu se poate opera suspendarea contractului individual de munca).
Multumesc tare mult pentru ajutor . Este asa de bine cand ai pe cine sa consulti . Ma bucur tare mult ca v-am gasit si sper sa nu va deranjez foarte mult .
;) Multumesc inca o data pentru ajutor si va zic sa aveti parte doar de lucruri pozitive atat in viata personala cat si in cea profesionala .
O zi buna dumneavoastra si tuturor celor ce acceseaza acest site!
Ce sanctiuni sunt prevazute daca nu respecti termenul de 5 zile de transmitere a modificarilor?
cine le constata si le aplica?
In cazul transmiterii online, e dovada suficienta acel raport de preluare electronic?

A 'descoperit' cineva un mod de listare sau de transfer in Excell a datelor inregistrate in Revisal?

Revisalu' asta ... nu ne prea place...
Sanctiunile sunt prevazute in HG nr.161/2006. Netransmiterea registrului de evidenta în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în termenele şi forma prevăzute de prezenta hotărâre este sanctionata cu amenda de la 2000 lei la 5000 lei. Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori,
după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii, inspectorul de muncă făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

Da, este suficienta acea dovada ... este un numar de inregistrare acre apare dupa ce s-a incarcat fisierul xml.
Nu se poate lista, fiind posibila transferul datelor in Excell din Revisal.

Alte discuții în legătură

Cim nou- transmitere revisal elenadima elenadima Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor [b]va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tarzie in revisal ContSters15310 ContSters15310 Problema sta in felul urmator contractele de munca nu sunt inregistrate in Revisal nici in aplicatie nici online. Ce se ,mai poate face pentru a nu lua ... (vezi toată discuția)