avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inmatriculare auto de pe firma pe pf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inmatriculare auto de pe firma pe pf

buna.am un fiat doblo.e trecut pe firma si vreau sa-l trec pe pf..si daca se poate de pe autoutilitara sa o trec autoturism..precisez ca are 5 locuri..are 5 ani.ce acte am nevoie.?ce pasi am de urmat?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 18:56, 15 Ianuarie 2011
In primul rand cred ca nu este amortizata. Intrebati contabilul care este valoarea neamortizata. Emiteti apoi factura cu o valoare putin mai mare decat valoarea contabila. Trebuie sa mergeti la RAR pentru obtinerea unui certificat de autenticitate. La aceasta institutie rezolvati si problema cu autoutilitara/autoturism. Urmatorul pas, la un birou specializat de acte pentru inmatriculari intocmiti fisa detinatorului si fisa de inmatriculare. Se achita taxele, la primarie si BCR si va prezentati la ghiseul de inmatriculari. Tot timpul sa aveti la dvs. certificatul de inmatriculare si cartea de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare autoturism second hand jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez dupa incheierea actului de vanzare-cumparare a unui autoturism second hand ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare-terminare leasing mfdunhill mfdunhill Salut, imi este un pic neclar daca in momentul lichidarii unui leasing pot vinde masina fara sa o inmatriculeze utilizatorul si vanzarea sa se faca direct ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din germania jacquelline jacquelline Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: in vederea inmatricularii unui autoturism adus dintr-o tara UE (Germania), trebuie sa obtin de la ... (vezi toată discuția)