In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar interesa daca la momentul actual imi pot face reabilitarea(sentinta a ramas definitiva in data de 07.02.2005). In cazul in care as introduce cererea de reabilitare si ea ar fi refuzata e adevarat ca mai pot face o alta reabilitare doar peste 3 ani?
Va multumesc
Dacă nu aţi săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării, sunteţi reabilitat de drept.
Gresit Dora!
Nu, inca nu s-a implinit termenul pentru reabilitarea de drept.
Daca sentinta a ramas def. in 07.02.2005, abia la data de 02.08. 2008 se implineste termenul pentru reabilitarea de drept.
Dar daca as introduce acum o cerere de reabilitare si ar fi respinsa cand as mai putea introduce din nou cererea. Intreb deoarece am inteles ca ar mai fi peste 3 ani. va multumesc
Art.86 Daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84, el este reabilitat de drept. Reabilitarea intervine pe 7- august-2008.
Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei.
Reabilitare
Bogdan_m
Buna dimineata.
Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta.
Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit ... (vezi toată discuția)