avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legislatie pentru birou individual
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legislatie pentru birou individual

Sotia mea detine un birou individual de arhitectura. Din nefericire, legea arhitectului, legea nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, nu stabileste nici carui tip de impozitare ii este supus un astfel de birou, nici cum trebuie organizata contabilitatea unui astfel de birou. Am observat ca frecvent se face greseala de a se amesteca PFA cu profesia liberala, ori sunt doua lucruri complet diferite. In timp ce pentru PFA lucrurile sunt cat de cat mai clare, privind impozitarea si contabilitatea, pentru profesii liberale este complet neclar cum functioneza acestea. Mai mult, anumiti functionari (inspectori) ai adm financiare, din pura necunoastere a legislatiei, trateaza diferentiat aceleasi situatii ale mai multor birouri individuale de acelasi tip. Ce legi reglementeaza tipul de impozitare si organizarea contabilitatii pentru birourile individuale in general si pentru cele de arhitectura in particular? Multumesc.

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate deschide un birou de arhitectura? Deltaco2009 Deltaco2009 Buna ziua, Am si eu o intrebare: In ce conditii se poate deschide un birou de arhitectura in cazul in care inca sunt student la facultatea de arhitectura? (vezi toată discuția)
Restrangere drept la munca? maxim25 maxim25 Buna ziua, In primul rand vreau sa va spun ca nu am pregatire juridica si s-ar putea sa gresesc anumiti termeni dar am considerat ca pe acest forum pot ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatea unui birou individual de arhitecturã în vederea unei asocieri alexandru_grigoras alexandru_grigoras Bună ziua! Particip la o procedură ce are atât proiectare cât şi execuţie de lucrări. În cadrul acestei licitaţii voi merge cu un asociat pentru ... (vezi toată discuția)