avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adaugare asociat nou
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adaugare asociat nou

Pentru primirea in societate a unui nou asociat este necesar acceptul vechilor asociati prin act autentificat la notar sau prin simpla semnatura a acestora? Multumesc
Cel mai recent răspuns: vdaro , utilizator 18:47, 18 Ianuarie 2011
hotarire aga , modificarea actului constitutiv si mentionarea la registrul comertului
Multumesc mult pentru raspuns.
Este important in ce fel va intra in firma noul asociat:
- prin aport propriu la capitalul social, sau..
- prin cesiune de parti sociale de la asociatii actuali.

Daca va grabiti, va recomand sa optati pentru prima varianta, care dureaza 5 zile, spre deosebire de cea de-a doua varianta, care dureaza 5 saptamani.
Multumesc Primoris pentru raspuns. Da, am si optat deja pentru contributia personala la capitalul social. O zi buna!
Actele sunt valabile ca inscris sub semnatura privata. Acestea vor fi autentificate numai daca aportul in natura la capitalul social este un teren, indiferent de modalitatea in care va intra in societate noul asociat.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Denisa Stanca, Avocat

Alte discuții în legătură

Cesiune a unei firme,cit paote dura emilgritti emilgritti buna seara, am o firma care as vrea sa o inchid sau sa o cesionez ,nu are adatori de nici un fel,care operatie este mai rapida?avind in vedere ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl cu asociat unic claudia_d claudia_d Buna ziua, Vreau sa cesionez 1 parte sociala (10%) cuiva care va investi o mica suma in afacerea mea. Sunt administrator si asociat unic. Inca nu vrem sa ... (vezi toată discuția)