avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune a unei firme,cit paote dura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune a unei firme,cit paote dura

buna seara, am o firma care as vrea sa o inchid sau sa o cesionez ,nu are adatori de nici un fel,care operatie este mai rapida?avind in vedere ca trebuie sa plec in strainatate.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:52, 3 Noiembrie 2010
care operatie este mai rapida?avind in vedere ca trebuie sa plec in strainatate.va multumesc

In primul rand puteti sa imputerniciti o persoana care sa se ocupe de aceasta problema , iar dvs puteti sa plecati ....
Ambele proceduri dureaza practic aprox 2 luni
Poate sa dureze 10 zile sau doua luni. In primul,caz mariti capitalul social al societatii cu suma aportata de noul asociat intr-o prima etapa care dureaza 5 zile iar apoi intr-o a doua etapa va cesionati partile sociale asociatului care tocmai a intrat, aceasta durand inca 5 zile. In cel de-al doilea caz depuneti intr-o prima etapa la registrul comertului o hotarare AGA de cesiune a partilor sociale pentru publicarea in Monitorul Oficial. Dupa trecerea termenului de opozitie de 30 de zile( in termen real cam 50 de zile de la depunerea hotararii la registrul comertului) in etapa a doua se opereaza in registrul comertului cesiunea. Pentru oricare dintre variante va sfatuiesc sa luati legatura cu o persoana specializata, deoarece sunt multe elemente de care trebuie sa tineti seama. SUCCES!
daca nu aveti datorii dizolvati-o si radiati-o pt ca e mai greu sa cesionati acum cand multe firme se inchid.va costa ,este adevarat ,dar scapati de stres in maxim 2 luni.
Daca va grabiti si are cine sa o preia, eu as merge pe varianta propusa de sad.
Nu e vorba de nici un artificiu. E o varianta perfect legala.
Daca situatia este cea mentionata de d-voastra, iar actele sunt intocmite bine, de catre cineva competent, puteti scapa de grija acestei firme repede si usor !..
primoris . de ce sa se grabeasca? dispare si oportunitatea asta in curand? sau pleaca foarte repde din tara?

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)