avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare firma

Buna,

Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana cand persoana careia i se cesioneaza firma trebuie sa vina la Reg. Comertului cu documente.
Intrebarea mea este: in acest interval de timp, firma cui apartine de drept? Se poate schimba numele persoanei in favoarea careia se face cesiunea? Daca da, in ce conditii?

Multumesc frumos,
Ileana

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:18, 27 Septembrie 2010
Firma apartine celor care sunt inregistrati la registrul comertului ca titulari pana trece termenul de opozitie de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial si se fac inregistrarile in etapa a doua. Daca ati fi dorit ca demersul sa fie mai rapid trebuia sa uzati de o alta modalitate - respectiv majorare capital social cu o suma care sa reprezinte aportul noilor asociati si intr-o a doua etapa sa se retraga vechii asociati. Totul dura 10 zile dar si cheltuielile duble.
Intrebarea mea era daca in acest interval cel care cesioneaza are dreptul de a schimba numele persoanei catre care se face cesiunea si daca da in ce conditii.

Multumesc mult,
Ileana
Da, in conditiile in care faceti o AGA in care anulati hotararea din AGA precedenta care se va publica la Monitorul Oficial. In cuprinsul acelei hotarari va recomand sa specificati faptul ca cel care trebuia sa intre in societate este semnatar al hotararii vechi si astfel intelege sa renunte la calitatea de cedent, in mod obligatoriu punandu-l sa semneze. Desi aceasta procedura nu este specificata in lege, aceasta este practica mai multor registre din tara. Concomitent cu aceasta, in hotarare puteti sa cesionati partile sociale unei alte persoane. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vanzare srl alinedelea alinedelea Va rog sa-mi spuneti in care situatie se considera ca societatea a fost cesionata sau fostul proprietar nu mai detine societatea: _in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Perioada infiintare firma ContSters159354 ContSters159354 spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)