spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ca infiintarea unei firme nu se mai face in 10 zile ci intr-o luna, dupa ce apare in monitorul oficial?
Depinde modalitatea in care cumperi firma...dureaza cam 40 de zile daca se face in doua etape: 1. Hotararea prin care se face cesiunea partilor sociale si trebuie publicata la Monitorul Oficial avand de asteptat pana trece termenul de opozitie de 30 de zile 2. In etapa a doua daca nu a facut nimeni opozitie se fac inregistrarile aferente cesiunii;
O alta varianta ar fi:
Majorarea capitalului social cu suma aportata de persoana care va intra ca nou asociat in societate - in prima etapa; In etapa doua ies asociatii vechi din societate care-si cesioneaza partile sociale noului asociat. Aceasta operatiune nu trebuie sa se faca dupa trecerea a 30 de zile, ci dureaza 10 zile, insa este mai costisitoare.SUCCES!
explicatia dvs a fost in cazul cumpararii unei firme, in cazul infiintarii - dureaza 10 zile sau mai mult? cat dureaza pana se publica in monitorul oficial?
va multumesc!
Cesionare firma
ileana18
Buna,
Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)