avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale perioada infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

perioada infiintare firma

spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ca infiintarea unei firme nu se mai face in 10 zile ci intr-o luna, dupa ce apare in monitorul oficial?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:56, 17 Septembrie 2010
toate actele facute de la infiintare pana la radiere societate se publica in monitorul oficial.
Depinde modalitatea in care cumperi firma...dureaza cam 40 de zile daca se face in doua etape: 1. Hotararea prin care se face cesiunea partilor sociale si trebuie publicata la Monitorul Oficial avand de asteptat pana trece termenul de opozitie de 30 de zile 2. In etapa a doua daca nu a facut nimeni opozitie se fac inregistrarile aferente cesiunii;
O alta varianta ar fi:
Majorarea capitalului social cu suma aportata de persoana care va intra ca nou asociat in societate - in prima etapa; In etapa doua ies asociatii vechi din societate care-si cesioneaza partile sociale noului asociat. Aceasta operatiune nu trebuie sa se faca dupa trecerea a 30 de zile, ci dureaza 10 zile, insa este mai costisitoare.SUCCES!
mersi pentru ajutor!!
explicatia dvs a fost in cazul cumpararii unei firme, in cazul infiintarii - dureaza 10 zile sau mai mult? cat dureaza pana se publica in monitorul oficial?
va multumesc!
Dupa depunerea dosarului la ORC, actele se ridica in 3 zile lucratoare, cu condita ca dosarul sa fie ok.

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Schimbarea asociatilor in srl kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea ... (vezi toată discuția)
Cedarea firmei,altei persoane,din alta localitate.pasi de urmat..va rog sa ma sfatuiti Anelore34 Anelore34 Buna ziua,ca urmare a faptului ca vreau sa plec din tara,cedez firma fratelui care locuieste in alta localitate.Ce pasi am de urmat,unde anume merg,sa las ... (vezi toată discuția)