avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare/vanzare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare/vanzare srl

Va rog sa-mi spuneti in care situatie se considera ca societatea a fost cesionata sau fostul proprietar nu mai detine societatea:
_in momentul in care a redactat hotararea de cesionare
_in momentul publicarii hotararii in Monitorul oficial
_in momentul actualizarii statutului la Registrul Comertului
Va multumesc
Exista doua modalitati de cesionare a partilor sociale Astfel:

a) cedentul cesioneaza partile sociale unui asociat care face parte din societate la momentul efectuarii cesiunii;

In aceasta modalitate, cesiunea se face dintr-o singura etapa, urmand ca mentiunea inregistrata la Registrul Comertului sa se desfasoare pe parcursul a 4 zile (termen solutionare - 2 zile; termen eliberare - alte 2 zile). Astfel, in acest caz, dupa pronuntarea rezolutiei de catre persoana desemnata, cesiunea a avut loc, iar cedentul nu mai face parte din societate.

b) cesionarul cesioneaza partile sociale unui asociat nou, care doreste sa intre in societate.

In acest sens, procedura are loc in doua etape, si anume:
- prima etapa consta in depunerea mentiunii la Registrul Comertului (in dosar se ataseaza doar hotararea si contorul de cuvinte), persoana desemnata se pronunta printr-o rezolutie, urmand ca, in cazul admiterii, hotararea sa fie trimisa spre publicare in Monitorul Oficial;
- a doua etapa consta in depunerea celorlalte documente care atesta cesiunea partilor sociale (contract de cesiune parti sociale, declaratie asociat nou, act constitutiv actualizat, etc.), dupa trecerea unei perioade de 30 de zile de la publicarea Hotararii in Monitorul Oficial.
Prin urmare, in aceasta a doua modalitate, cesiunea se considera ca a avut loc dupa pronuntarea rezolutiei privind depunerea celei de-a doua mentiuni (dupa trecerea celor 30 de zile).
Sper ca v-ati edificat.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Modificare firma ameliaradoi ameliaradoi Avem o firma infiintata cu asociat unic dar pe numele unei rude apropiate si vrem sa o trecem pe numele nostru (2 asociati). Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)