avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata CASS
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata CASS

Am primit o somatie si un titlu executoriu ca as avea de plata o suma de bani pentru CASS. Cand am fost la ei mi-au dat o decizie de impunere in care scrie ca am avut de plata pentru anii 2005-2006 si pana in prezent dobanzi si penalizari. Mentionez faptul ca intre anii in perioada 2004-2008 am fost student, iar intre 2005-2006 am avut o AF din care nu am avut nici un venit realizat si implicit nici un impozit pe venit. In vacanta din 2005 chiar am fost angajat la o alta societate. La sfarsitul anului 2006 a fost retrasa autorizatia de functionare a acestei AF. Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc acea suma la CASS daca nu am realizat venituri?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
raceman, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters166582 , utilizator 17:29, 15 Ianuarie 2011
din ce stiu eu, cass-ul este un procent din venit. Astfel incat, daca nu aveti nici un venit, nu aveti nici de ce sa platiti.
Un exemplu concret este cazul mamelor cu PFA care intra in concediu de crestere a copilului 2 ani, fara a suspenda PFA-ul, si care nu sunt obligate sa mai plateasca CASS-ul.
Mergeti cu declaratiile de venit de la finante, care spuneti ca sunt pe zero, si depunetile la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass cela_relly cela_relly Buna ziua ! Sunt persoana fizica autorizata din anul 2004. In acest an am lucrat cu carte de munca la o firma. Din anul 2005 nu am mai lucrat cu carte de ... (vezi toată discuția)
Datorii din 2004 Evelyn3 Evelyn3 In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate ca pfa daca esti angajat in acelasi timp la o firma Parvuv Parvuv -Am fost si sunt angajat permanent la firme care au platit si platesc pentru mine asigurarile de sanatate. In aceeasi perioada am realizat venituri (din anul ... (vezi toată discuția)