avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Platirea concediului pe anul in curs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Platirea concediului pe anul in curs

Buna seara...am facut o cerere pentru un avans pe banii de concediu pt anul 2011, concediul nefiind luat si am fost refuzata.
Are dreptul angajatorul sa ma refuze? as dori un raspuns ms
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 23:09, 15 Ianuarie 2011
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Art. 143. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
(2) Prin programările colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia.
(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 15 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.

Sper sa va ajute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
contabil20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna cim determinat silvia99 silvia99 pot acorda 1, 75 (21:12) zile concediu unui angajat cu vechime de o luna in firma? daca da, cum ii calculez media veniturilor ultimelor 3 luni in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Co pentru gravide mitospitea mitospitea LA CAT CONCEDIU DE ODIHNA AM DREPTUL DACA NASC IN JUR DE 3 NOIEMBRIE? IN CONTRACT SCRIE CA AM DREPTUL LA 21 DE ZILE PE AN. POT SA LE IAU PE TOATE? SAU DOAR ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna M-A-N M-A-N Cu cat timp inainte de realizarea concediului de odihna se poate depune cererea scrisa? (vezi toată discuția)