As vrea sa stiu ca daca ,am efectuat armata in cadrul unei unitati militare de munca,UM 1755 Galati,unde am avut SALARIU sau o forma se retribuire, depus pe CEC, inafara de solda,efectuind munci in cadrul Combinatului Siderurgic Galati +Termoelectrica Borzesti, acea perioada se pune la calculul pensiei? Mentionez ca respectiva unitate militara a fost specializata strict ptr activitati de munca si nu cred ca mai exista.Precizez ca ma intereseaza daca constituie vechime care se pune la calculul pensiei avind in vedere ca am fost platit ptr activitatea din timpul stagiului militar si daca da,de unde as putea lua actele necesare cu care sa o dovedesc,cititi cu atentie.
Stagiul militar constituie "vechime in munca" si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta si respectiv la calculul sporului de vechime. In rest, pentru alte forme de pensie, stagiul militar constituie perioada necontributiva asimilata stagiului de cotizare si nu se ia in calcul. Acest stagiu militar este ca in bancul cu prioritatea auto, "degeaba ai prioritate daca celalalt participant la trafic nu ti-o acorda". Cu stima.