avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi - ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi - din constitutie

Buna ziua!
Cum se interpreteaza paragraful din constitutie citat in titlu?
Pate fi interptretat ca si drept de a nu executa dispozitii care pericliteaza sanatatea si viata persoanei in cauza ?
Cel mai recent răspuns: cernencobogdan , utilizator 03:16, 22 Ianuarie 2011
Va rog sa detaliati situatia pentru a primi un raspuns care sa va fie folositor
Buna dimineata .
Cred ca va referiti la drepturile constitutionale prevazute in Constitutie(dreptul la munca,sanatate,educatie,etc) .
Acestea se interpreteaza ca drepturi ale noastre,dar din pacate nu si ca obligatia statului de a ne asigura aceste drepturi .
Chiar seful statului prin cuvintele lui a spus ca statul nu e obligat sa asigure protejarea cetatenilor , sau ceva in genul asta, nu?
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
buna ziua. puteti specifica?
Citatul este din Constitutia Romaniei.

la ce se refer

cum pot eu sa-l interpretez si sa imi exercit acest drept ?
pentru Ionela

Ciatul nu cred ca are legatura cu drepturile mentionate de dumneavostra

Eu l-as aplica relatie dintre cetatean si autoritatile statuluiin sensul exercitarii libertatilor elementare

Exemplu: reprezentantul autoritatii statului dipune ca cetateanul sa fac parte din echipa de interventie la incendiu , si sa intervina pentu stingerea incendiului

dar cetateanul are dreptul de a dispune de propria persoana deci are dreptul de a refuza sa execute dispozitia, care ii pune viata si sanatata in pericol.

ce parere aveti ?

Alte discuții în legătură

Munca fortatã dianasoare dianasoare cînd munca neremunerată în folosul comunităţii” nu constituie „muncă forţată”? (vezi toată discuția)
Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Necesitate dosar protectia muncii Kerekesjaya@yahoo.com Kerekesjaya@yahoo.com Buna, Sotia mea are o intreprindere individuala unde este si administrator. Este vorba de in magazine de haine. Nu are angajati. Ea este si vanzatoare, Are ... (vezi toată discuția)