avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Echipament PSI condominii!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Echipament PSI condominii!

Buna ziua!

Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, materiale si accesorii destinate prevenirii si stingerii incendiilor?

Conducerea condominiilor beneficiaza de \"Formare si instruire in domeniul prevenirii si protectiei impotriva incendiilor\" cel putin un membru al comitetului executiv, cheltuiala poate fi decontata de asociatie?

Va multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Maria2143, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria2143 , utilizator 13:43, 20 Februarie 2015
legal da dar nimeni nu are pt ca e o cheltuiala in plus
@c0stii,
Multumesc pentru raspuns!
S-a intamplat in asociatia noastra, a luat foc la etajul 8, de la un scurt-circuit, un aparat casnic. Panica, fum, foc-acolo sus, mai aproape de cer! Din fericire s-a terminat cu bine, au venit pompierii, s-a rezolvat, era mai multa panica, decat foc!

Ulterior s-au cumparat cateva (trei) instinctoare, care stau: la subsol, in camera/ biroul asociatiei si la ultimul etaj. Ideal ar fi sa nu se intample, astfel de incidente, asta ne dorim!

Cheltuiala aceea de 0,20-0,40 lei/ ap/ luna, daca ar fi cumparate an de an, nu ar coplesi pe nimeni. Urmeaza apoi, verificarea anuala sau revizia lor, poate alti 0,002 lei/ ap/ luna, conform normelor PSI. Pompierii tot ii chemam...dar, legal, aveti dreptate, echipament PSI, trusa medicala, ar trebui sa detina toate asociatiile!
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Adriantot, moderator
problema este in felul urmator:
la mine la asociatie a venit un comunicat de la pompieri prin care ne informa ca suntem obligati sa avem lada de nisip si stingator cu co2 la fiecare scara plus instructaj psi la personalul angajat adica administrator si femeia de serviciu in cazul meu
-in urma acestei sesizari cu ocazia sedintei lunare a comitetului executiv am decis urmatoarele:
1)nu consideram ca este necesar cumparara de lazi cu nisip si stingatoare pe fiecare scara din cadrul asoc deoarece acestea vor fi in proprietatea asoc si se vor folosii pe partile comune care intra in administrarea asoc ,nu in incinta apartamentelor care sunt propr individuale deci nu este cazul pt ca incendiu pe casa scarii este foarte rar sau chiar deloc
2)instructajul npm si psi trebie facut de o firma specializata care ne-a cerut 600lei la inceput si cite 150lei/lunar pt fiecare angajat la care comitetul ex nu a fost de acord
3)la sediul asociatiei avem un stingator cu co2 care e functionabil in caz de incendiu la sediul asoc
Buna ziua!
Decizia apartine Asociatiei. Asociatia a luat o hotarare!
Concluzia ar fi:
-Legea ne obliga, este clar;
-Asociatia decide-nu avem nevoie de..., ne asumam neaplicarea legii, consecintele ulterioare...
-Costurile? sa nu discutam despre cheltuiala generata de aplicarea legii pe de-o parte, altfel, nu sunt costuri nejustificate, mari, coplesitoare...
...Doamne fereste-ne de foc si alte rele!

O primavara frumoasa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
elga50, moderator
multumesc,deasemenea !

Alte discuții în legătură

Stingatoare de incendiu mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate ... (vezi toată discuția)
N-ar trebui să facem sesizări către i.s.u. dacă în asociațiile de proprietari nu avem deloc stingătoare contra incendiilor ? flory_mr flory_mr Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem ... (vezi toată discuția)
Documente de afisat 18bubu 18bubu la un punct de lucru ce acte trebuie sa afisez:certificat de inmatriculare, denumire, etc in ce acte normative le gasesc pe toate ms (vezi toată discuția)