avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stingatoare de incendiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stingatoare de incendiu

Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate stingatoare trebuie sa avem, ce tip, ce capacitate, la ce interval trebuie verificate si reincarcate, cine trebuie instruit sa le foloseasca in caz de nevoie si tot ceea ce trebuie sa stie si sa faca un presedinte in legatura cu normele PSI la nivelul asociatiei de proprietari.
Si, mai indraznesc o intrebare: asociatia trebuie sa aiba trusa de prim ajutor? Daca da, ce tip de trusa este necesara sau imi recomandati din experienta dvs , pt a fi realmente utila?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:11, 8 Martie 2015
Aflati raspuns la toate intrebarile dvs. daca studiati Legea nr. 307/ 2006 privind prevenirea si stingerea incendiilor.
Dispozitia in vigoare nu precizeaza obligatia asociatiei de proprietari sa detina trusa de prim ajutor
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
mikifulgutz a scris:
Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu.

Daca cineva, o autoritate, o institutie, va obliga sa va dotatiu asociatia cu stingatoare, cu nisip, cu hidrant de apa, cu truse..., sa faceti instruirea cuiva care sa le foloseasca, trebuie sa va explice si cum se procedeaza. Cineva arata intr-o discutie la care ati participat si dumneavoastra pe acest forum, ca s-a declansat un incendiu la liftul blocului, ca a intervenit o echipa de pompieri... Cei ce au intervenit, daca ar fi considerat ca asociatia, blocul, scara, trebuie sa se doteze cu toate cele necesare luptei impotriva incendiilor, fiti siguri ca ar fi facut-o, ar fi dat termene clare pana cand asociatia sa realizeze s.a.m.d.
Repet intrebarea: cine v-a obligat sa faceti ceea ce spuneti?

In privinta dotarii cu trusa sanitara de prim ajutor, Legea ssm nr.319/ 2006 obliga angajatorii (la asociatiile de locatari sunt angajati - femeia de serviciu, administratorul, instalatorul, contabilul, etc.) sa doteze locurile de munca (in speta asociatia) cu trusa medicala de prim ajutor. Gasiti de vanzare in magazine care comercializeaza echipament individual de protectie si truse de prim ajutor autorizate de catre Ministerul sanatatii.
Legea nr. 307/ 2006 privind securitatea la incendiu mentioneaza obligativitatea angajatorilor (presedintele asociatiei de locatari este angajator) sa respectele prevederile privind prevenirea si securitatea la incendiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Perioadă valabilitate sasugorj sasugorj Bună ziua .Se tot vorbește despre obligativitatea de a avea autovehcolul dotat cu trusă medicală ,stingător și triunghiuri reflectorizante omologate ,dar ... (vezi toată discuția)
Cerinte psi sediu social roshcata roshcata Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. Care sunt cerintele din punctul de vedere al protectiei muncii si al protectiei impotriva ... (vezi toată discuția)