avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... N-ar trebui să facem sesizări către I.S.U. dacă ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

N-ar trebui să facem sesizări către I.S.U. dacă în Asociațiile de Proprietari nu avem deloc stingătoare contra incendiilor ?

Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem stingătoare contra incendiilor în scările noastre, știind ce incendiu uriaș s-a întâmplat în București acum câteva zile, cu blocurile acelea ilegal construite.
IERI AM FOST LA INSPECTORII I.S.U. BRĂILA, SĂ VĂD DACĂ ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI SUNT OBLIGATE PRIN LEGE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE.
Am vorbit chiar cu 2 inspectori (unul era șeful lor) care mi-au spus că nu pot obliga Asociațiile de Proprietari să aibă stingătoare și că nici legile din domeniu nu pot obliga șefii de Asociații să dețină stingătoare. Le-am zis că e imposibil să nu existe măcar o mică atenționare din partea I.S.U., știind că în Asociații pot fi și 1000 de persoane !
EXACT CUM BĂNUIAM, DUPĂ CE AM CITIT PE GOOGLE, ȘI CHIAR PE PAGINA I.S.U., ACEI INSPECTORI M-AU MINȚIT, DEOARECE ACOLO SCRIE CĂ „ASOCIAȚIILE SUNT OBLIGATE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE LA FIECARE ETAJ AL FIECĂREI SCĂRI, CHIAR ȘI ÎN BUCĂTĂRII” !!!
Citez chiar de pe pagina I.G.S.U., urmând să cer chiar și Instanțelor, să verifice unde sunt stingătoarele cumpărate de șefii Asociației noastre din banii noștri, ai proprietarilor, în 2016, după tragedia de la Colectiv (au avut chiar și o hotărâre a Adunării Generale din 2016 care spunea că s-au cumpărat 29 de stingătoare ... dar ele n-au fost văzute niciodată):
<<< ÎNTREBARE: Care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe ?
RĂSPUNS: Potrivit prevederilor anexei nr. 6 la Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobat prin O.M.A.I. nr.163/2007, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Anexei nr. 5 la Normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice activităţilor din domeniul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, indicativ NP-073-2002, aprobate cu Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei nr.1992/2002, pentru fiecare nivel/apartament al clădirilor de locuit trebuie să fie prevăzut un stingător de incendiu cu performanţa de stingere echivalentă cu focarele 21A şi 113B, conform standardului de referinţă SR EN 3-7. Totodată, conform prevederilor art.119 din Normele Generale de Apărare Împotriva Incendiilor, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături anti-foc. >>>
DETALII, AICI: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 13 Septembrie 2018
Sa inteleg ca aveti stingator in bucatarie ? Sau paturica speciala ?
Nu e nimic obligatoriu din ce spuneti, n-ati citit cum trebuie.
Asa ca raspunsul e: N-AR TREBUI !
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
latka, utilizator
Comentați mai bine, vă rog, ce am scris eu, referitor la faptul că exact pe pagina I.G.S.U. scrie că este o obligație să ai stingătoare la fiecare etaj (EU IAU DE BUN ȘI LEGAL RĂSPUNSUL SPECIALIȘTILOR DIN DOMENIU):
<<< ÎNTREBARE: Care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuințe ?
RĂSPUNS: Potrivit prevederilor anexei nr. 6 la Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobat prin O.M.A.I. nr.163/2007, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Anexei nr. 5 la Normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice activităţilor din domeniul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, indicativ NP-073-2002, aprobate cu Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei nr.1992/2002, pentru fiecare nivel/apartament al clădirilor de locuit trebuie să fie prevăzut un stingător de incendiu cu performanţa de stingere echivalentă cu focarele 21A şi 113B, conform standardului de referinţă SR EN 3-7. Totodată, conform prevederilor art.119 din Normele Generale de Apărare Împotriva Incendiilor, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături anti-foc.
>>>
Doar nu cumva ne spui că aberează cei de la I.S.U., scriind aceste obligații pentru blocuri, în caz că se va ivi un incendiu.
DETALII, AICI: [ link extern ]

Vedeți hotărârea nr. 8 a Adunării Generale din 12.03.2016, completată cu Decizia nr. 48 a Comitetului Executiv din 25.03.2016 - CITEZ: „Achiziționarea de stingătoare pentru fiecare din cele 28 de scări ale celor 9 blocuri din cadrul Asociației, în conformitate cu prevederile legale. Hotărârea s-a luat cu 27 de voturi pentru.” - [ link extern ]
Oare ce-or fi vrut să spună șefii Asociației noastre că au cumpărat stingătoare ... CONFORM PREVEDERILOR LEGALE ?
Nu cumva datorită acelor articole de legi aflate chiar pe prima pagină a I.S.U. București ?
Odată ce scrie în lege, textul ei se aplică !

Editat de admin: E ultima oară când vă editez mesajele nepoliticoase. Dacă mă ignorați veți înceta activitatea pe acest cont.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
In conditiile in care in blocurile de locuinte exista permanent un numar de persoane, instalatiile electrice (in special in blocurile vechi) sunt supraincarcate cu echipamente tehnice (calculatoare, televizoare, aparate de incalzit, tot felul de electrocasnice, etc.) nu este absurd ca pe casa scarilor sa existe stingatoare de incendiu. Problema ce poate aparea este "instrainarea" la blocurile unde nu este usa la intrare cu interfon.
Daca blocul este reabilitat termic cu materiale combustibile (polistiren) fara bariera din materiale ignifugate existenta stingatoarelor de incendiu devine obligatorie, chiar daca in apropierea blocului este gura de apa de incendiu.
Recomandarea pompierilor de a avea un stingator de incendiu in bucatarie nu este o absurditate. Paza buna trece primejdia rea. Pot fi folosite stingatoarele de incendiu care sunt obligatoriu sa existe in autovehicule.


flory_mr a scris:

Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem stingătoare contra incendiilor în scările noastre, știind ce incendiu uriaș s-a întâmplat în București acum câteva zile, cu blocurile acelea ilegal construite.

, urmând să cer chiar și Instanțelor, să verifice unde sunt stingătoarele cumpărate de șefii Asociației noastre din banii noștri,


Chiar credeti ca inspectorii din primarie se vor deplasa la fiecare apartament din imobileled e locuit din Romania sa verifice daca proprietarii detin in bucatarie la loc de cinste instinctor?
Chiar credeti ca se va deplasa completul de judecata sa verifice unde sunt stingatoarele cumparate de sefii asociatiei dv ?
Ynocentta, iar ignorați legislația din domeniu pe care am enunțat-o mai devreme și nu-mi replici prin postări care să-i ajute și pe alți useri sau vizitatori ai avocatnet.ro să afle ce spun obligațiile legale ?
Citiț postarea domnului Popa Gheorghe, care e foarte aproape de ceea ce am găsit eu chiar pe pagina I.S.U.
Aici nu discutăm pe vrute și ne-vrute („chiar credeți că se vor deplasa ...”), ci discutăm și comentăm doar pe baze legale !
Șefii penali ai Asociației noastre (au încă din 2017 mai multe plângeri penale cumulate într-un dosar penal mai mare) se vor alege cu încă o plângere penală pentru Înșelăciune și Delapidare, deoarece au cumpărat produse din banii noștri, însă acele produse nu există fizic nicăieri (stingătoarele de incendii erau vitale în caz de incendiu).
Vedeți dovada că acele stingătoare au fost cumpărate, prin hotărârea nr. 8 din Adunarea Generală a Asociației din 12.03.2016 - [ link extern ]
Cum e posibil să arăți că ai cumpărat stingătoare de incendii extrem de utile (au afișat în informările trimestriale acest lucru), dar ele să nu fie văzute niciodată (n-au cum să încapă 29 de stingătoare în magazia lor de 4 mp) ?
Și I.S.U. ar trebui să le dea amenzi drastice, dacă tot s-au jucat cu ... „focul”, să motiveze de ce nu sunt montate cele 29 de stingătoare, sau dacă au fost cu adevărat cumpărate (dar banii noștri au fost cheltuiți) !
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Stingatoare de incendiu mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)