Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem stingătoare contra incendiilor în scările noastre, știind ce incendiu uriaș s-a întâmplat în București acum câteva zile, cu blocurile acelea ilegal construite.
IERI AM FOST LA INSPECTORII I.S.U. BRĂILA, SĂ VĂD DACĂ ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI SUNT OBLIGATE PRIN LEGE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE.
Am vorbit chiar cu 2 inspectori (unul era șeful lor) care mi-au spus că nu pot obliga Asociațiile de Proprietari să aibă stingătoare și că nici legile din domeniu nu pot obliga șefii de Asociații să dețină stingătoare. Le-am zis că e imposibil să nu existe măcar o mică atenționare din partea I.S.U., știind că în Asociații pot fi și 1000 de persoane !
EXACT CUM BĂNUIAM, DUPĂ CE AM CITIT PE GOOGLE, ȘI CHIAR PE PAGINA I.S.U., ACEI INSPECTORI M-AU MINȚIT, DEOARECE ACOLO SCRIE CĂ
„ASOCIAȚIILE SUNT OBLIGATE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE LA FIECARE ETAJ AL FIECĂREI SCĂRI, CHIAR ȘI ÎN BUCĂTĂRII” !!!
Citez chiar de pe pagina I.G.S.U., urmând să cer chiar și Instanțelor, să verifice unde sunt stingătoarele cumpărate de șefii Asociației noastre din banii noștri, ai proprietarilor, în 2016, după tragedia de la Colectiv (au avut chiar și o hotărâre a Adunării Generale din 2016 care spunea că s-au cumpărat 29 de stingătoare ... dar ele n-au fost văzute niciodată):
<<< ÎNTREBARE: Care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe ?
RĂSPUNS: Potrivit prevederilor anexei nr. 6 la Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobat prin O.M.A.I. nr.163/2007, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Anexei nr. 5 la Normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice activităţilor din domeniul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, indicativ NP-073-2002, aprobate cu Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei nr.1992/2002,
pentru fiecare nivel/apartament al clădirilor de locuit trebuie să fie prevăzut un stingător de incendiu cu performanţa de stingere echivalentă cu focarele 21A şi 113B, conform standardului de referinţă SR EN 3-7. Totodată,
conform prevederilor art.119 din Normele Generale de Apărare Împotriva Incendiilor, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături anti-foc. >>>
DETALII, AICI:
[ link extern ]