avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OBLIGATIVITATEA OBTINERII AVIZULUI / AUTORIZATIEI DE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OBLIGATIVITATEA OBTINERII AVIZULUI / AUTORIZATIEI DE LA I.S.U.

O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri.
Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este compartimentat si este inchiriat catre 2 societati comerciale care desfasoara activitatea de comert ( confectii ).
Celalalt spatiu are aprox.110MP si este inchiriat catre o societate comerciala care desfasoara activitatea de alimentatie publica (magazin alimentar).

Cine trebuie sa obtina avizul / autorizatia de la I.S.U. proprietarul sau chiriasul( cel care desfasoara efectiv activitate comerciala )?

Este obligatorie obtinerea avizului / autorizatiei de la I.S.U. ?

Care este baza legala?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:21, 8 Martie 2016
La noi, pentru vizarea autorizaţiei de funcţionare, se cere avizul de securitate la incendiu a clădirii în care funcţionează spaţiul.
Dar sunt clădiri construite prin 1900, are nu au acest aviz, după cum am citit, nici Palatul Parlamentului nu are.
Ca atare, comercianţii care funcţionează în respectivele spaţii trebuie să obţină , fără a se specifica baza legală, un "punct de vedere" de la ISU, pentru spaţiile mici.
[ link extern ]
Pentru spaţiul de 110 mp, cred că aveţi nevoie de proiect şi aviz ISU.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
Martonze, utilizator
Conform legislatiei, toti operatorii economici sunt obligati sa solicite autorizatie/aviz atunci cand solicita autorizatie de functionare,certificate de urbanism sau pentru lucrari de schimbare a destinatiei si/sau de modernizare la constructii
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si autoritatile locale trebuie sa incadreze cladirile =inclusiv cele ale operatorilor economici,in clase de risc si sa le verifice periodic, iar primarul,prin reprezentantii sai trebuie sa asigure controlul respectarii masurilor de aparare impotriva incendiilor pe timpul desfasurarii activitatii,a adunarilor sau a manifestarilor publice.
Categoriile de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu sunt aprobate prin HG nr. 1.739/2006.
HG nr. 642/2005 precizeaza autoritatea si competenta inspectoratelor judetene si cel al municipiului Bucuresti pentru situații de urgenta stabilesc incadrarea localitatilor, institutiilor publice si operatorilor economici in clasificarea din punct de vedere al protectiei civile, in functie de tipurile de riscuri specifice.
Proprietarul imobilului sau beneficiarul investitiei cladirii are obligatia solicitarii si obtinerii avizelor si/sau a autorizatiilor de securitate la incendiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Problema isu popelo popelo Buna ziua, Am o cladire industriala, pe persoana fizica, autorizata ISU pentru productie si depozitare din 2004. In urma cu cateva luni, am inchiriat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu ginitza ginitza Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: fabrica cu domeniu de activitate productie, doreste sa isi deschida un punct de lucru intr-o hala in care isi ... (vezi toată discuția)