avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Echipament PSI condominii!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Echipament PSI condominii!

Buna ziua!

Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, materiale si accesorii destinate prevenirii si stingerii incendiilor?

Conducerea condominiilor beneficiaza de \"Formare si instruire in domeniul prevenirii si protectiei impotriva incendiilor\" cel putin un membru al comitetului executiv, cheltuiala poate fi decontata de asociatie?

Va multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Maria2143, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria2143 , utilizator 13:43, 20 Februarie 2015
Ce lege obliga asociatiile de locatari sa aiba lada de nisip si stingator?Si daca nu exista cine constata lipsa acestora, se aplica amenzi, care sunt consecintele?

Buna ziua!

Legislatia PSI, Legea Securitatii si Sanatatii in Munca si multe alte legii prevad, constata, sanctioneaza, aplica amenzi.

Exemplu:

Anexa la Norma Metodologica din 28 februarie 2007 generala de aparare impotriva incendiilor aprobata prin Ordinul 163/2007

CAPITOLUL I - Dispozitii generale
Art. 1. Normele generale de aparare impotriva incendiilor, denumite in continuare norme generale, stabilesc principiile, criteriile de performanta si conditiile tehnice generale privind asigurarea cerintei esentiale \"securitate la incendiu\" pentru constructii, instalatii si amenajari, precum si regulile si masurile generale de prevenire si stingere a incendiilor.

Art. 2. Scopul prezentelor norme generale este prevenirea si reducerea riscurilor de incendii si asigurarea conditiilor pentru limitarea propagarii si dezvoltarii incendiilor, prin masuri tehnice si organizatorice, pentru protectia utilizatorilor, a fortelor care actioneaza la interventie, a bunurilor si mediului impotriva efectelor situatiilor de urgenta determinate de incendii.

Art. 3. Prezentele norme generale se aplica la proiectarea, executarea si exploatarea constructiilor, instalatiilor si a amenajarilor, la lucrarile de modernizare, extindere, schimbare a destinatiei celor existente, precum si la organizarea si desfasurarea activitatilor de aparare impotriva incendiilor si la echiparea cu mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor.

Art. 4. Prezentele norme generale sunt obligatorii pentru autoritatile administratiei publice centrale si locale, pentru toate celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice aflate pe teritoriul Romaniei.


Adevarat, aveti dreptate \"popescupop\"!
Legea asociatiile de chiriasi/ locatari/ proprietari nu ne obliga sa aplicam, sa respectam normele generale obligatorii- conform art.4, mai sus mentionat!

Nu discutam punctual trebuie, nu trebuie: lada cu nisip, trusa medicala, tip stingator, scara de acces si altele, care achizitionate fiind, raman ale asociatiei respective.

Am lansat intrebarea pentru ca, personal, consider a fi o lacuna a Legii 230/ 2007, lipsa unor minime masuri de prevenire, in acest sens, altfel, costurile nu ar fi, de nesuportat.

Multumiri pt.timpul alocat, pt.raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingatoare de incendiu mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate ... (vezi toată discuția)
N-ar trebui să facem sesizări către i.s.u. dacă în asociațiile de proprietari nu avem deloc stingătoare contra incendiilor ? flory_mr flory_mr Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem ... (vezi toată discuția)
Documente de afisat 18bubu 18bubu la un punct de lucru ce acte trebuie sa afisez:certificat de inmatriculare, denumire, etc in ce acte normative le gasesc pe toate ms (vezi toată discuția)