avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL Impozit Local
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL Impozit Local

Buna ziua,

Am un SRL care isi desfasoara activitatea printr-un chiosc intr-o unitate militara. Recent primaria s-a sesizat ca trebuie sa platesc impozit local (desi desfasor activitatea intr-o cladire a ministerului apararii, spatiu pentru care platesc chirie). In decizia de impunere este invocat articolul 249 alin. 3 din Codul Fiscal. Problema este ca desi nici un functionar al primariei nu stia de asta, eu trebuie sa platesc impozitul retroactiv din 2007 + penalitati. Intre timp, cladirea a fost renovata si re-evaluata asfel incat valoarea de inventar care este baza de calcul a crescut exponential. Astfel, am de platit impozit + penalitati + amenda contraventionala in jur de 20000 RON. Eu abia realizez ceva venituri de pe o luna pe alta (cat sa supravietuiasca societatea). Ce pot sa fac sa nu achit atat?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:05, 16 Ianuarie 2011
Daca aceasta constatare pentru plata impozitul s-a facut in urma unui control , si s-a emis un raport de inspectie fiscala, faceti obiectiuni la acel raport ( le depuneti la emitent) si api contestati decizia de respingere la Tribunal.
Daca s-a emis titlu executoriu contestati acel titlu la Judecatorie
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Se datoreaza taxa pe cladiri cf art. 249 din Codul fiscal:
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)
Lmpozit cladire inchiriata anita10 anita10 Am inchiriat ( un SRL)o cladire de la primarie si conform contractului platim lunar o anumita suma. Acum vine primaria respectiva si ne cere o suma destul de ... (vezi toată discuția)