Am un SRL care isi desfasoara activitatea printr-un chiosc intr-o unitate militara. Recent primaria s-a sesizat ca trebuie sa platesc impozit local (desi desfasor activitatea intr-o cladire a ministerului apararii, spatiu pentru care platesc chirie). In decizia de impunere este invocat articolul 249 alin. 3 din Codul Fiscal. Problema este ca desi nici un functionar al primariei nu stia de asta, eu trebuie sa platesc impozitul retroactiv din 2007 + penalitati. Intre timp, cladirea a fost renovata si re-evaluata asfel incat valoarea de inventar care este baza de calcul a crescut exponential. Astfel, am de platit impozit + penalitati + amenda contraventionala in jur de 20000 RON. Eu abia realizez ceva venituri de pe o luna pe alta (cat sa supravietuiasca societatea). Ce pot sa fac sa nu achit atat?
Daca aceasta constatare pentru plata impozitul s-a facut in urma unui control , si s-a emis un raport de inspectie fiscala, faceti obiectiuni la acel raport ( le depuneti la emitent) si api contestati decizia de respingere la Tribunal.
Daca s-a emis titlu executoriu contestati acel titlu la Judecatorie
Se datoreaza taxa pe cladiri cf art. 249 din Codul fiscal:
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.