avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit cladire inchiriata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit cladire inchiriata

Am inchiriat ( un SRL)o cladire de la primarie si conform contractului platim lunar o anumita suma. Acum vine primaria respectiva si ne cere o suma destul de mare reprezentand impozit pe cladirea respectiva. In contract nu este mentionata aceasta obligatie a noastra. Spun cei de la primarie ca ei nu au obligatia sa plateasca acel impozit si ca noi ar trebui sa o platim. Este corect acest lucru ? Inchiriem cladirea de mai multi ani si pana acum nu ni s-a solicitat impozit doar anul acesta (am reinnoit contractul in luna iunie). Va rog sa ma ajute cineva daca are dreptul primaria sa-mi ceara acest impozit si daca da, exista o baza legala ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:42, 5 Noiembrie 2013
Daca este stipulat in contract, da, este legal, daca nu, nu.
Da, este corect sa platiti taxa pe cladiri,art 249, alin 3, Cod fiscal:
[ link extern ]

(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)