avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit cladire inchiriata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit cladire inchiriata

Am inchiriat ( un SRL)o cladire de la primarie si conform contractului platim lunar o anumita suma. Acum vine primaria respectiva si ne cere o suma destul de mare reprezentand impozit pe cladirea respectiva. In contract nu este mentionata aceasta obligatie a noastra. Spun cei de la primarie ca ei nu au obligatia sa plateasca acel impozit si ca noi ar trebui sa o platim. Este corect acest lucru ? Inchiriem cladirea de mai multi ani si pana acum nu ni s-a solicitat impozit doar anul acesta (am reinnoit contractul in luna iunie). Va rog sa ma ajute cineva daca are dreptul primaria sa-mi ceara acest impozit si daca da, exista o baza legala ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:42, 5 Noiembrie 2013
Daca este stipulat in contract, da, este legal, daca nu, nu.
Da, este corect sa platiti taxa pe cladiri,art 249, alin 3, Cod fiscal:
[ link extern ]

(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)