avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariul dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariul dupa terminarea CCC

cu ce salariu voi fii incadrata dupa ce termin concediu pana la 2 ani ?
iar daca firma se desfinteaza voi beneficia de somaj ?
in ce lege sa ma uit si eu
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 16 Ianuarie 2011
Daca aveati salariul minim pe economie atunci el va fi actualizat conform legislatiei de acum.
Da o sa beneficiati de somaj, banuiin ca aveti lucrate 12 luni minim inainte de concediu crestere copil.
Daca lucrati in sectorul privat , atunci :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
1. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Vi se vor pastra aceleasi drepturi pe care le aveti in CIM. Daca salariul este mai mic de 670 lei vi se va da acest salariu.
3. Daca firma se va desfiinta inseamna ca s-a desfiintat si postul dvs. si veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Puteti sa cititi Legea 76/2002, actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului mocrii mocrii buna ziua, intr-o luna ar trebui sa ma intorc la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Intre timp am aflat ca nu mai am loc de munca ( s-a facut ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)