avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale redeventa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

redeventa

Buna ziua.
Urmeaza sa inchei un contract cu o firma din Italia, obiectul fiind prestari servicii in telecomunicatii.
Pentru prestari servicii se aplica redeventa? Vreau sa stiu, pentru ca preturile nu sunt excelente si daca se mai opreste si redeventa...nu stiu ce sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicolsim , utilizator 18:34, 16 Ianuarie 2011
Este vorba de o franchiza.
La asta va referiti?

definitie
Suma de bani platita periodic de catre persoane care au concesionat anumite bunuri (mine, terenuri etc.) ori au contractat licente prin know-how. Cota, platibila la date fixe, care revine actionarilor din profit.

Marimea redeventei se stabileste prin contractul incheiat intre titularul dreptului concedat si beneficiarul acestuia, proportional cu folosirea bunului ce face obiectul contractului.

Cota de redeventa poate fi fixa sau variabila, ultima rezultand din aplicarea unor cote procentuale la cifra de afaceri realizata prin folosirea bunului concedat, la marimea productiei obtinute pe terenul concedat etc.


NU,nu e vorba de franciza.Firma din Italia a obtinut un contract de servisare si neavand personal pt.astfel de servicii, subcontracteaza mai departe lucrarea.Noi o sa fim subcontractori; vom executa lucrari de intretinere; pt.aceasta voi detasa oamenii.Nu inchiriez nimic, prestez servicii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de redeventa -aociatia de locatari jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am aflat si eu aceste zile de la cineva ca ar fi ilegala plata de redeventa catre asociatie .Noi avem un punct de lucru intr-un bloc si sediu social ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri anarhy2004 anarhy2004 am si eu cateva intrebari am primit o factura din confederatia elvetiana in care m-i se vinde dreptul de a folosi un program acum eu ii platesc intreaga suma ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)