avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa de redeventa -aociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa de redeventa -aociatia de locatari

Buna ziua!Am aflat si eu aceste zile de la cineva ca ar fi ilegala plata de redeventa catre asociatie .Noi avem un punct de lucru intr-un bloc si sediu social in alt bloc ,dar apartinem de aceeasi asociatie.Spatiul comercial este proprietate personala si din cate stiu de la mama, ea a facut un contract intre camera de comert si ea .Noi am deschis acel magazine din ianuarie 2011 si platim din ianuarie si pe sediu social care este la o alta adresa dar si pe magazin.Din cate am inte;es sunt alte asociatii in oras la mine care nu platesc asa ceva! Intrebarea mea este ,e legal asa ceva si daca nu cum pot recupera din 2011 pana in ziua de azi acele sume si la cine sa ma adresez la Primarie ,un director ceva anume ,la ce departament.Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
jaguar26iunie79, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:26, 21 Aprilie 2013
Despre ce contract vorbiti incheiat intre proprietar al spatiului si Camera de Comert ?
Daca spatiul este proprietate privata,pe cale de consecinta nu se justifica implicarea sau achitarea de obligatii catre asociatia de proprietari
Redeventa este suma de bani platita periodic de catre persoane care au concesionat anumite bunuri sau au contractat licente prin know-how.
Valoarea redeventei se stabileste prin contractul incheiat intre titularul dreptului concedat si beneficiarul acestuia, proportional cu folosirea bunului ce face obiectul contractului,astfel incat eventuale pretentii se pot solutiona amiabil prin acte aditionale asumate de partile in contract
Pentru raspuns la obiect,detaliati raportul juridic existent intre proprietarul spatiului comercial si asociatia de proprietari

Ma scuzati rectific este o convenctie intre proprietar si societate.Cum pot recupera banii din 2011 pana in ziua de azi?Tin sa mentionez ca noi am concesionat 15m patrati dar platim lunar la taxe si impozite taxa,are vreo legatura cu asociatia de locatari aceasta ,ceea ce nu cred?Va multumesc
ynocentta a scris:
Daca spatiul este proprietate privata,pe cale de consecinta nu se justifica implicarea sau achitarea de obligatii catre asociatia de proprietari.

Mai recititi ce spuneti inainte de a publica mesajul. Calitatea cred ca este mai importanata decat cantitatea mesajelor.
Orice proprietar al unui apartament, spatiu comercial sau cu alta destinatie situat intr-un bloc de locuinte are obligatia de a plati cheltuielile de intretinere catre asociatia de proprietari, asa cum prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007.

@jaguar26iunie79,
Avand spatiul comercial (punct de lucru sau sediu social) intr-un bloc de locuinte, trebuie sa contriubuiti la cheltuielile de intretinere conform legii 230/2007, cheltuieli gestionate de asociatia de proprietari in care spuneti ca aveti aceste spatii. Acest lucru este valabil indiferent ca sunteti proprietar al spatiilor sau chirias al acestor spatii comerciale.
Taxe si impozite platiti la stat, valoarea marfurilor achizitionate o platiti catre furnizori, salariile catre angajatii pe care-i aveti... iar costul intretinerii spatiilor catre asociatia de proprietari chiar in baza acelei conventii de care spuneti ca o aveti cu asociatia de proprietari, in baza art 37 din HG 1588/2007.
Adriantot, moderator
E posibil sa nu fi fost inteles bine...deci noi platim din 2011 o taxa la asociatie de redeventa si pe sediu firmei dar si unde este societatea ca punct de lucru.Este legal sau nu?
Ce inseamana aceasta taxa de redeventa? Ce scrie in contract? Platiti o suma fixa sau variabila de la o luna la alta? Platiti apa, gazul, gunoiul, caldura la asociatie?

Alte discuții în legătură

Apartamentele in care au loc activitati comerciale caragiu caragiu Doresc sa aflu daca detinatorii apartamentelor aflate in cadrul asociatiei de proprietari in care se desfasoara activitati comerciale au fata de ... (vezi toată discuția)
Taxa firma asociatie de proprietari haller haller Buna ziua! De ce se plateste taxa la asociatie pentru firme? Nu exista o taxa generala peste tot in Bucuresti? Am intalnit diverse sume... 50/100 euro, 200 ... (vezi toată discuția)
Firma- taxe pentru sediu social mova mova Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca asociatia de proprietari sa perceapa taxe lunare(200 ron) pentru o firma cu sediu social in bloc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)