avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa firma asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa firma asociatie de proprietari

Buna ziua! De ce se plateste taxa la asociatie pentru firme? Nu exista o taxa generala peste tot in Bucuresti? Am intalnit diverse sume... 50/100 euro, 200 ron... plus ca trebuie trecute mai multe persoane la intretinere... de ex lucreaza 2 pers la firma, la plata se pun 4...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:55, 22 Octombrie 2013
Daca va referiti la plata obligatii asumate in conventia incheiata intre asociatia de proprietari si persoanele juridice cu sediul in imobil de locuit in comun,este o practica aplicata de unele asociatii de proprietari, prin care se diferentiaza proprietarii persoane fizice de persoanele juridice
haller a scris:
De ce se plateste taxa la asociatie pentru firme?

Daca instalati o firma pe o cladire, pe un perete, pe un suport de exemplu un stalp..., trebuie sa platiti la primarie taxa de firma, de publicitate. Daca suportul (cladirea, peretele, stalpul...) este in proprietatea si pe terenul dumneavoastra nu mai platiti altceva dar daca nu este proprietatea dumneavoastra trebuie sa platiti chirie proprietarului.
Cum peretii blocului sunt in proprietatea comuna a celor din bloc, este firesc sa optineti acordul asociatiei sa incheiati un contract si sa platiti o taxa lunara.
... plus ca trebuie trecute mai multe persoane la intretinere...
Numarul de persoane ca si alte cheltuieli suplimentare fata de proprietarii de apartamente ce locuiesc in ele, se stabileste pe baza unei conventii incheiata conf. art. 37 din HG 1588/2007.

Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa perceputa de asociatia de proprietari pentru sediu firma fara activitate andra.conecini andra.conecini Buna ziua, Sotul meu detine o firma cu sediul social in apartamentul propriu dintr-un bloc de locuinte. In actul constitutiv este specificat ca la sediul ... (vezi toată discuția)
Taxare suplimentara persoane juridice in bloc de apartamente DIANA19_CRT DIANA19_CRT Am o garsoniera intr-un bloc de locuinte in sectorul 4 pe care vreau sa o inchiriez unei pers. juridice pt. punct de lucru (salon de cosmetica) . Este o ... (vezi toată discuția)
Taxa fixa perceputa de asociatiile de bloc unor firme e legala? ContSters328070 ContSters328070 As vrea sa stiu care este baza legala pentru perceperea unor taxe fixe firmelor cu sediile in blocuri de locuinte? Mie mi se pare un abuz sa se ceara o taxa ... (vezi toată discuția)