avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentele in care au loc activitati comerciale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentele in care au loc activitati comerciale

Doresc sa aflu daca detinatorii apartamentelor aflate in cadrul asociatiei de proprietari in care se desfasoara activitati comerciale au fata de asociatie obligatii financiare suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:20, 18 Martie 2013
Pentru raspuns la obiect precizati concret natura activitatilor comerciale
Este anuntat ca in apartamentul in cauza isi are sediul societate comerciala sau proprietarul desfasoara activitati apreciate drept comerciale
In cazul societatilor comerciale cu sediul in apartamente situate in imobile de locuit in comun asociatia de proprietari poate incheia conventii distinte
Este vorba de firme de apartament cu diverse activitati(nedeclarate) unde vin zilnic diferite persoane.
Firme de apartament care au activitati nedeclarate, unde?
Tin sa va reamintesc faptul ca orice firma trebuie sa-si declare sediul social undeva, altfel nu se poate inregistra. Ei, in cazul firmelor de apartament, majoritatea isi declara sediul social la adresa personala a responsabilului firmei sau la alta adresa, la alegerea acestuia/acestora (asociatilor). Daca vorbim de apartamente, acesta in majoritatea lor fac parte dintr-un imobil (cu exceptia caselor particulare), iar pentru a declara sediul social acolo, la Registrul comertului este un formular (se gaseste pe site-ul RC, dar si la sectiunea Documente utile) care se completeaza si se cere acordul vecinilor - sus, jos, dreapta, stanga, precum si a com. executiv, astfel incat as. prop. ”stie” ca la adresa respectiva figureaza si sediul social al firmei XX (vezi prev. HGR nr. 1588/2007, art. 37). In mod normal sediul social (la bloc) al unei firme, nu aduce nici-un prejudiciu celorlalti proprietari pentru ca de fapt la aceasta adresa firma primeste corespondenta. Atata tot. Daca la sediul respectiv se perinda clienti sau personalul firmei, inseamna ca de fapt acolo este si punctul de lucru (sau si un alt punct de lucru - depinde si de natura firmei), ceea ce nu prea este in regula, mai ales ca as. prop. nu a aprobat acest lucru... Lecturati prev. art. indicat mai sus in legatura cu numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv si care as. prop. calculeaza si repartizeaza cheltuieli pe persoana aferente spatiului respectiv.
Probabil ca acest lucru va deranjeaza, ceea ce este si normal...
la Documente utile, gasiti si un model de conventie pe care as. prop. o poate incheia cu aceste firme de apartament.
Succes!
Daca o societate comerciala desfasoara o activitate comerciala intr-un apartament ( sediu social sau punct de lucru) trebuia sa aiba acordul asociatiei la locatari la infiintare.
Nu inteleg la ce obligatii financiare suplimentare va referiti. Daca v-ati gandit la utilitati, acestea se platesc conform consumului real, nu platesc decat ceea ce consuma. Daca va referiti la cheltuielile de intretinere a asociatiei, platesc in functie de numarul de persoane care sunt stabile in apartamentul respectiv .
La ce obligatii financiare va referiti ?
Avem parte de un consum mai mare de energie electrica pe casa scarii, mizerie(noroi,fum de tigari,mucuri de tigari),deranj fonic(trintit de usi,discutii in holul etajului) si deteriorarea frecventa a usii de la intrare.

Alte discuții în legătură

Taxa perceputa de asociatia de proprietari pentru sediu firma fara activitate andra.conecini andra.conecini Buna ziua, Sotul meu detine o firma cu sediul social in apartamentul propriu dintr-un bloc de locuinte. In actul constitutiv este specificat ca la sediul ... (vezi toată discuția)
Declaratie desfasurare activitate lucrativa Raheli Raheli Buna seara, ma puteti ajuta cu un model de declaratie pentru sociateti care au sediul intr-un apartament de bloc? cum aflam cate persoane vin zilnic in bloc ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor caragiu caragiu Doresc sa aflu la ce cheltuieli din cadrul asociatiei de proprietari sunt obligati sa participe detinatorii de spatii comerciale de la parterul ... (vezi toată discuția)