avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratie desfasurare activitate lucrativa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratie desfasurare activitate lucrativa

Buna seara,
ma puteti ajuta cu un model de declaratie pentru sociateti care au sediul intr-un apartament de bloc? cum aflam cate persoane vin zilnic in bloc la firma respectiva?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Raheli , utilizator 13:51, 23 Februarie 2013
1-Pentru ce va este necesar declaratie pentru societate ?
2-In conditiile in care societatile comerciale cu sediul in condominii,au statut aparte fata de proprietari, in sensul ca de regula se incheie conventie,care este justificarea "contabilizarii" traficului zilnic de persoane in respectivul apartament ?
circula foarte multe persoane cu lifturile si fac o mizerie groaznica.
si cred ca au transformat locuinta in spatiu de lucru
daca putem sa mai primim si o alta opinie, va rog frums,.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Raheli, utilizator
Da, cred ca am inteles. As. prop. a dat acceptul/avizul pentru ca un proprietar sa aiba sediul social la adresa sa, in schimb acum respectivul cetatean a transformat sediul social in punct de lucru ceea ce este altceva. Asociatia poate sa-i retraga acel accept/aviz.
Bun, acum ref. la nr. de persoane. Firmei trebuie sa i se repartizeze costuri pe persoana la un nr. mediu constatat/stabilit de comun acord intre firma si as. prop. Acest lucru se consfinteste prin incheierea uneii conventii intre firma si as. prop. In partea dreapta a paginii, la Documente utile gasiti un asemenea formular pus de mine. Daca nu il gasiti, va pot trimite un model.
Pentru ca nu ati dat amanunte, sper sa nu fi gresit, in sensul ca daca acele persoane care folosesc liftul si fac mizerie sunt puse la plata, multumesc proprietarii din bloc?
multumesc pt raspuns.
ideea este ca noi nu am dat nici un aviz/acord de principiu acelui proprietar si tot vedem multe persoane plimbandu-se la acel etaj/apartament si consideram ca ar trebui sa contribuie diferentiat la cotele de intretinere.
stim ca se practica prin alte asociatii din bucuresti, de comun acord cu proprietarul.
Invitati proprietarul apartamentului la o discutie si va lamuriti daca acolo este sediul unei societati comerciale, un punct de lucru sau nu. Aratati-i prevederile legii 230/2007 si mai ales art. 37 din HG 1588/2007 prin care se stabileste modalitatea de incheire a unei conventii intre asociatie si reprezentantul persoanei juridice ce functioneaza in acel apartament. Stabiliti de comun acord numarul de persoane si eventuale contributii suplimentare ale acestei firme fata de cheltuielile normale ale unui proprietar.

Alte discuții în legătură

Apartamentele in care au loc activitati comerciale caragiu caragiu Doresc sa aflu daca detinatorii apartamentelor aflate in cadrul asociatiei de proprietari in care se desfasoara activitati comerciale au fata de ... (vezi toată discuția)
Adresa radet catre asociatie florentza florentza Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari a primit o adresa de la Radet in care i se solicita sa comunice orice modificare a destinatiei spatiilor de ... (vezi toată discuția)