Buna ziua,
Asociatia noastra de proprietari a primit o adresa de la Radet in care i se solicita sa comunice orice modificare a destinatiei spatiilor de locuit. In blocul nostru isi desfasoara activitatea mai multe societati comerciale (prestari servicii, birouri etc), fara a avea sediul social (sau puncte de lucru) in imobilul respectiv. Cum trebuie sa procedeze asociatia in aceasta situatie? ii declaram ce pe baza? doar ca-i vedem venind si plecand?
Rezulta ca blocul dvs este racordat la RADET. In aceasta situatie pe furnizorul de energie termica il intereseaza sa ”taxeze” societatile comerciale cu un alt tarif decat cel aplicat populatiei care, probabil beneficiaza de oarece subventionare de la Primaria Buc.
Insa, nu ne-ati spus cum de:
”In blocul nostru isi desfasoara activitatea mai multe societati comerciale (prestari servicii, birouri etc), fara a avea sediul social (sau puncte de lucru) in imobilul respectiv”
Adica cum, sunt societati comerciale in blocul dvs. fara ca asociaiatia sa stie? Nu cred. Adica pe casa scarii circula proprietari, functionari, clienti de tot felul, fara a avea acordul as. prop.? Pe bune, nu inteleg. Dvs. ce rol aveti in cadrul as. prop.?
Daca este sa discutam corect, fiecare soc. comerciala trebuie sa aiba acordul vecinilor direct afectati - sus, jos, dreapta, stanga, apoi viza com. executiv - altfel nu poate obtine acordul Reg. Comertului de a functiona cu sediul sacial sau si mai bine, cu punctul de lucru in imobilul respectiv.
Daca aceste societati com. nu au acordul as. prop., da, este necesar ca as. prop. sa-i intrebe de ”sanatate”, sa-i obligati sa intre in legalitate si in final - pentru ca consuma utilitati prin intermediul as. prop. - sa incheiati cu aceste firme, conventii privind consumul de utilitati si servicii, nr. de persoane, modul de decontare, drepturi-obligatii, etc.
In acest sens RADET-ul are dreptate sa va atentioneze, insa cred ca firmele functioneaza legal, dar nu stiti dvs.
Aceasta adresa a RADET catre asociatiile de proprietari are menirea de a face un inventar al spatiilor care si-au pierdut caracterul de locuinta si deci care nu mai sunt subventionate la pretul Gcal, apartamente care si-au schimbat destinatia - nu mai sunt spatii de locuit, ci de lucru - de a le taxa apa calda si caldura la pretul intreg de productie, nesubventionat.
Acest pret subventionat a mai ramas numai la nivel de primarie, motiv pentru care RADET care este subordonata primariilor vrea sa stie despre aceste spatii pe care primariile nu le subventioneaza.
Atrag atentia ca este vorba de spatii in care se executa activitati, nu de sedii numai declarate si a caror activitate comerciala se desfasoara in alta parte. Sedii de firme se pot declara in apartamente de locuit fara ca aceste apartamente sa-si piarda din caracterul de locuinta si deci sa aiba pretul Gcal subventionat.
Atunci cand o societate si-a deschis activitatea intr-un apartament, inainte de asta a trebuit sa aiba si acceptul asociatiei. Deci asociatia trebuie sa stie ce activitati se desfasoara in condominiu. De acolo stiti, nu de la plimbarea clientilor pe holuri!