avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pret diferit pentru persoane juridice?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pret diferit pentru persoane juridice?

la parterul blocului ,in apartamentul 1 proprietarul a deschis acum cativa ani un cabinet stomatologic; la vremea respectiva ,proprietarul a luat aprobare de la toti locatarii ( intrarea in cabinet se face prin scara blocului ;);la intretinere figureaza cu 5 persoane iar calculul cheltuielilor tine cont de nr de persoane si de cota indiviza , are repartitor la caldura, are apometre etc; pentru faptul ca este societate comerciala ar fi trebuit sa-l "taxam" altfel la cheltuieli ? am avea baza legala ?




Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:32, 15 Iulie 2014
Puteti sa instituiti haraciu sau bir-ul.
Glumesc......Nu puteti sa ii faceti nimic.....:)))))) si asa omul este prea generos.
Daca aveti nevoie de bani mai bine ii cereti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
terentetalharu, utilizator
la utilitatile subventionate trebuie sa plateasca diferit pt ca desfasoara activitati in apartament
Asociatia nu poate "taxa" in plus (la pret nesubventionat) la caldura si AC cabinetul medical pentru ca pe factura primita nu are o cantitate de Gcal cu alt pret specific pentru consumurile acestuia.

Aceasta taxare nu o poate face decat RADET pe baza informatiilor pe care si le-ar lua de la firma de calcul sau / si de la asociatia de proprietari.
Deocamdata nu stiu sa o faca.
difera doar pretul unitar, deci pot sa-l faca, pt ca la ap respectiv se va modifica pretul unitar dar trebuie anuntat RADET si firma de calcul
RADET intreaba la fiecare inceput de sezon despre prezenta persoanelor juridice care functioneaza in condominiu, iar asociatiile sunt obligate sa raspunda, completand un formular.
De aici incolo e treaba RADET cum isi gestioneaza informatiile obtinute.

Asociatia nu mai are nicio obligatie privind calculul cu pret diferit al Gcal la caldura si AC.

Alte discuții în legătură

Sediu social firma in bloc poparlan poparlan firma care are sediu social in condominiu plateste caldura in conformitate cu prevederile hotararea consiliului general al municipiului bucuresti nr ... (vezi toată discuția)
Pretul gigacaloriei poate diferi in acelasi apartament? elenamarta elenamarta Este frecventa situatia cand intr+un apartament de bloc, proprietarul are si sediul propriului SRL. Una din incaperi este data cu mandat catre acest ... (vezi toată discuția)
Adresa radet catre asociatie florentza florentza Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari a primit o adresa de la Radet in care i se solicita sa comunice orice modificare a destinatiei spatiilor de ... (vezi toată discuția)