Buna ziua!Am aflat si eu aceste zile de la cineva ca ar fi ilegala plata de redeventa catre asociatie .Noi avem un punct de lucru intr-un bloc si sediu social in alt bloc ,dar apartinem de aceeasi asociatie.Spatiul comercial este proprietate personala si din cate stiu de la mama, ea a facut un contract intre camera de comert si ea .Noi am deschis acel magazine din ianuarie 2011 si platim din ianuarie si pe sediu social care este la o alta adresa dar si pe magazin.Din cate am inte;es sunt alte asociatii in oras la mine care nu platesc asa ceva! Intrebarea mea este ,e legal asa ceva si daca nu cum pot recupera din 2011 pana in ziua de azi acele sume si la cine sa ma adresez la Primarie ,un director ceva anume ,la ce departament.Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
In 2011 am platit in fiecare luna cate 10 ron ,anul urmator 15 ron ,precizez ca aceasta taxa este pe camera .Deci unde este sediul firmei acum platesc 20 ron pe luna iar unde este spatiul comercial la un bloc mai incolo platesc pentru doua camere 40 ron.Apa (fara gaz ca nu avem ,gunoiul il platim taxe si impozite iar caldura o platim incepand cu anul trecut pe la final la sediul lor nu la asociatie) ,femeiea de serviciul ,curentul de pe casa scarii platim la asociatie ,dar pe tabel este o rubrica separata si la sediu social si la spatiu commercial cu afirmatia \" alte taxe\"
Da, sunt taxe perfect valabile si legale care au fost consemnate intr-o conventie intre asociatie si proprietarii firmei respective. O data ce au fost acceptate, acestea vor fi platite asociatiei.
Nu va luati dupa toate zvonurile!
S-a semnat o conventie care ramane batuta-n cuie atata timp cat scrie in clauzele ei sau neterminat in timp daca nu se face nicio specificatie.
Societatea dv. poate contesta plata acestei taxe pentru viitor, dar asta inseamna sa aveti o discutie cu reprezentantii asociatiei si sa stabiliti de comun acord alti termeni ai acestei conventii sau rezilierea ei. Nu pentru trecut.
@jaguar
Pana la urma este vorba despre conventia incheiata intre asociatia de proprietari si proprietarul spatiului comercial si atunci care este justificarea precizarii existentei " contract intre camera de comert si ea "?
Daca sumele mentionate drept taxa de redeventa sunt achitate de societatea comerciala asociatiei de proprietari in temeiul conventiei incheiate intre cele 2 entitati juridice,rezulta ca nu este taxa de redeventa si ca sumele achitate sunt legale -urmare acordului de vointa exprimat si asumat de parti in conventie
Daca sumele in discutie fac obiectul conventiei asumate de parti,recuperarea acestora se poate dispune numai de catre instanta de judecata,nu de catre primarie